Topgolf

Van Meijel onder par, daalt toch

Lars van Meijel maakt nog altijd een goede kans op zijn hoogste klassering sinds zijn promotie naar de European Tour. Hij besloot zijn derde ronde in de British Masters sterk en staat nu op -7, Daan Huizing daalt flink na een ronde level par.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Lars van Meijel begon als beste Nederlander op -5 vlak na het middaguur (plaatselijke tijd) aan de derde ronde van de British Masters. Dat deed hij zonder grote fouten te maken, maar aanvankelijk ook zonder slagen te pakken op het veld. Waar hij gisteren de laatste veertien holes zonder bogey bleef, deed de man uit Best dat nu op zijn eerste negen holes. Net als een dag eerder deed Van Meijel zaken op de tweede negen, en dan met name de laatste vier holes. Daar trok hij allereerst de op 13 geslagen bogey recht, om vervolgens met afsluitende birdies op 17 en 18 zelfs nog wat slagen te winnen. Toen de Brabander zijn kaart tekende was dat goed voor de gedeelde 24ste plaats. Van Meijel kan morgen voor zijn beste klassering gaan sinds zijn promotie naar de European Tour. Tot nu toe was dat een 24ste plaats in Zuid-Afrika.

'Drukke kaart' voor Huizing

Net als zijn landgenoot kon ook Daan Huizing de derde ronde op de Close House Golf Club met vertrouwen tegemoet zien. Hij had op donderdag immers een mooie 67 afgeleverd en zich in de top-50 gespeeld. Toch kon de Soestse golfer daar niet op voortborduren in een ronde die een 'drukke' kaart opleverde. De start was dramatisch met vier bogeys en een birdie na vijf holes. Daarna kreeg Huizing het weer op de rit. Hij sloeg weliswaar nog twee bogeys, maar noteerde tegelijkertijd ook vijf birdies. Zo was de oogst na vierenhalf uur golf zes pars, zes birdies en zes bogeys. Daarmee behoudt hij zijn score van -2, maar daalt hij een kleine twintig plekken. 

Horsfield slaat 61

De omstandigheden waren vanmiddag aangenaam in Newcastle, waar het normaal vaak regent en winderiger is. Lage scores waren mogelijk op Close House, zoals met name Sam Horsfield liet zien. De 23-jarige Engelsman die tijdens de lockdown nog scorekaarten deelde met daarop een 58 en 59, kwam vandaag door drie eagles, vijf birdies en één bogey te slaan weer in de dubbele cijfers: een 61 en -10 voor de ronde. Toch is zijn totaalscore van -12 niet genoeg om te leiden na drie dagen. Dat is nog altijd Renato Paratore op -16. Op dag 3 werd er door Jack Senior bovendien een hole-in-one geslagen.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf European Tour