Besseling heel knap derde in Oostenrijk

Niet Darius van Driel of Joost Luiten werd vandaag in het Austrian Open de beste Nederlander, maar Wil Besseling. De Noord-Hollander mocht met een slotronde in 66 slagen zelfs een klein beetje aan de zege ruiken, maar die ging uiteindelijk naar de Schot Marc Warren. Besseling werd derde. 'Blij met de vorm die er nu al is.'
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Van de vijf Nederlanders begonnen Van Driel en Luiten vanochtend met de beste papieren aan de slotronde op de Diamond Country Club in Atzenbrugg. Van Driel keek op dat moment tegen een achterstand van één slag aan, Luiten tegen twee.

Schade

Laatstgenoemde wilde – zo vertelde hij gisteren tegen GOLF.NL – ‘direct de druk erop zetten’ en met een birdie op hole 1 leek dat ook te kunnen.
Maar de Bleiswijker speelde zichzelf nog voor de turn uit de wedstrijd met twee bogeys en een dubbel bogey. Op de tweede negen kon hij die schade niet meer repareren.
Luiten eindigde met 75 slagen over de laatste 18 holes teleurstellend op een gedeelde achttiende plaats.
Van Driel bleef heel lang in de race, hoewel hij ook niet echt loskwam op de eerste negen: twee birdies en twee bogeys. Ook op de tweede negen was het ‘om en om’. Meer dan level par zat er niet voor de Leidschendammer, goed voor een gedeelde vierde plaats. Daan Huizing werd in Oostenrijk uiteindelijk 25ste en Robbie van West 72ste.

Vakmanschap

Beste Nederlander in Atzenbrugg werd toch wel verrassend Wil Besseling. Hij leek gisteren met een 74 zijn kansen te hebben vergooid, maar kwam vandaag heel sterk terug.
Besseling stond zelfs even bovenaan het leaderboard. De zes birdies op de eerste negen waren een knap staaltje vakmanschap. 'Daar gaf ik mezelf heel veel kansen.' Hij noteerde een ronde 66 en -11 voor het toernooi. In het clubhuis moest hij evenwel toekijken hoe Marc Warren en de Duitser Marcel Schneider daar nog overheen gingen. Warren kwam uit op -13, Schneider op -12.

Voor Besseling was het niettemin dit seizoen al de tweede derde plaats op de European Tour. In december werd hij ook al derde in Zuid-Afrika. In de afgelopen maanden vestigde hij naam in het indoorgolf. Het toernooi in Oostenrijk was een gecombineerd toernooi van de European Tour en de Challenge Tour. 'Na vier maanden niet kunnen spelen, is het heel lekker om in het eerste toernooi weer om de overwinning meet te kunnen doen', aldus de 34-jarige Besseling. 'Ik ben blij met mijn vorm. Ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze week, zeker nadat ik het zaterdag de tweede negen door mijn vingers had laten glippen.'

Race to Dubai

Besseling won een kleine 30.000 euro en steeg naar de top-60 van de Race to Dubai, maar die ranglijst heeft dit seizoen weinig waarde omdat er geen promotie noch degradatie aan verbonden is. Volgende week werd nog een toernooi in Oostenrijk gespeeld. Daar doet Besseling niet aan mee. Hij richt zich op de reeks toernooien die daarna in Engeland start. Luiten, Van West en Huizing staan wel ingeschreven voor het Euram Bank Open in Ramsau, dat in 2018 nog werd gewonnen door Darius van Driel.

Uitslag

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.