Topgolf

Geen KLM Open dit jaar

Ondanks eerder optimisme wordt de 101ste editie van het KLM Open dit jaar toch niet gespeeld.
Beeld: Golfsupporrt.nl

Beeld: Golfsupporrt.nl

De kogel is door de kerk: geen KLM Open dit jaar en dat is een grote tegenvaller voor heel veel golfliefhebbers. Toen het kabinet onlangs bekendmaakte dat er vanaf 1 juli niet langer een maximum gold voor het aantal toeschouwers bij sportevenementen steeg het optimisme, ook bij KLM Open-toernooidirecteur Daan Slooter. Op de vraag van GOLF.NL hoe groot hij de kans schatte dat het toernooi dit najaar gespeeld zou worden, antwoordde Slooter "in ieder geval op meer dan vijftig procent". 

Nu blijken er dus toch te veel hobbels te zijn om het grootste golftoernooi van Nederland door te kunnen laten gaan. Slooter: “Ondanks de versoepelde maatregelen moesten er zo veel aanpassingen worden aangebracht om aan de RIVM-richtlijnen te kunnen voldoen, dat het binnen de beschikbare tijd en de gewenste ambitie een onmogelijke opgave was om een aangepast KLM Open te kunnen organiseren. Het is spijtig dat we de Nederlandse golfers het sportieve hoogtepunt van de golfkalender dit jaar niet kunnen bieden, maar in het licht wat er nu speelt is het KLM Open ook niet het allerbelangrijkste.”

Vergunning

 

Het KLM Open had de noodzakelijke speciale vergunning aangevraagd in verband met corona, maar gezien de volgende zin uit het persbericht over het niet doorgaan van het toernooi, lagen de aanpassingen die de organisatie kon en wilde doen en de eisen van de overheid nogal ver uit elkaar. "De recent verruimde Covid-19 maatregelen sluiten niet voldoende aan bij de specifieke eigenschappen en publieksbewegingen van een golftoernooi zoals het KLM Open. Om die reden kan de overheid geen vergunning verstrekken op basis van het, door de organisatie, gepresenteerde aangepaste plan."

101ste editie

Het KLM Open stond op de kalender van de European Tour voor 17 t/m 20 september en zou voor het eerst gespeeld worden op Bernardus Golf in Cromvoirt. De eerste editie van het toernooi vond plaats in 1912. Alleen in 1913 en 1914 en van 1940-1945 kon het toernooi geen doorgang vinden. Dit jaar zou de 101ste editie gespeeld worden. Vorig jaar op The International trok het KLM Open meer dan vijftigduizend toeschouwers, een record voor het toernooi.

Lees meer over
Topgolf European Tour KLM Open