Nieuws

Wie worden je golfvrienden in 2020?

Het bijzondere jaar 2020 is begonnen. Twintigtwintig of tweeduizendtwintig? Hoe gaan we het jaar noemen? Daarover zijn we nog niet uitgediscussieerd. Maar dat 2020 jouw golfjaar wordt, daar bestaat natuurlijk geen twijfel over. Laat je inspireren door het getal 20.

Wie dit jaar minder dan twintig rondjes speelt, is af. Nou, niet echt natuurlijk, maar één keer in de twee weken of om precies te zijn, om de 18,3 dagen (2020 is een schrikkeljaar met 366 dagen!) is toch een mooi streven, niet? Probeer het in elk geval of ga minstens twintig keer naar een golfbaan (les nemen en/of oefenen op de driving range/putting green tellen dan ook mee).

Scorekaarten

In het vorige jaar werden 2.666.000 geregistreerde rondjes gespeeld in Nederland. Als we dat delen door pak ‘m beet 380.000 golfers in ons land, komen we uit op gemiddeld 7 kaarten per golfpersoon. Laten we daar in 2020 tien van maken, de helft van twintig…

Golfvrienden

Twintig golfvrienden. Dat aantal moet je dit jaar toch kunnen halen. Je hebt de app van GOLF.NL, je weet wel waar jouw digitale NGF-pas in zit, je handicap zichtbaar is en waarmee je heel makkelijk je scorekaarten kunt invoeren. Daar kun je ook golfvrienden aan toevoegen en vervolgens hun verrichtingen op de golfbaan volgen. Het gemiddeld aantal vrienden van de appgebruiker ligt nu tussen twee en drie. Dat wil je toch niet op verjaardagsfeestjes moeten opbiechten wel? Dus aan de slag. Nodig vrienden uit!

Lessen nemen

2020 is ook het jaar waarin jij (weer) wat lessen gaat nemen! We willen je niet gelijk dwingen tot het boeken van twintig lessen, maar doen het voor de helft… Dit jaar ga jij namelijk ook leren hoe een draw of een fade te slaan, zodat je de kans dat je vanaf de tee de bal weer onvindbaar slaat afneemt tot 20% of zelfs nog minder. De video hierboven kan je daar ook bij helpen. De komende maanden kun je ook nog profiteren van voordelige greenfeetarieven om het geleerde in praktijk te brengen. Kijk hier voor de winteracties op golfbanen.

Handicap omlaag

Dit wordt ook het jaar waarin jouw handicap (weer) omlaag gaat. Tegen de handicappers tussen de 25 en 30 zeggen wij: hup, onder die 20 in 2020! Daar hoort wel een beetje oefenen bij. Want ook in 2020 gaat niks vanzelf…

Golftripje met vrienden

Tot slot: regel met vrienden een golftrip. In eigen land of daarbuiten. Niets leuker dan een weekendje of weekje met je golfmaatjes (je hebt er inmiddels minimaal 20 in de app GOLF.NL bijgekregen). Ga je naar het buitenland, ga dan wel een beetje goed voorbereid. Tips vind je hier. Heb je een beetje hulp nodig om uit te vogelen waar je wanneer moet zijn om ook nog een beetje zon te zien, dan moet je hier maar eens kijken.

2020 wordt een bijzonder jaar. We gaan er met z'n allen weer een mooi golfjaar van maken!