Instructie

Verre en rechte drives met Joost Luiten

Oefenen, trainen en uitdagen met Joost Luiten! Leer van de beste golfer van Nederland in een nieuwe serie instructie-video’s. In deze instructievideo behandelt Joost de driver.

In een exclusief voor GOLF.NL opgenomen serie video’s laat Joost Luiten zien hoe hij oefent, wat het verschil is tussen trainen en oefenen, en hoe de winnaar van zes toernooien op de European Tour zichzelf uitdaagt om een nóg betere golfer te worden. Daar kan iedere golfer, van beginner tot lage handicapper, natuurlijk heel veel van leren. Van de driver tot de ijzers, het chippen en het putten, alles komt aan bod.

De driver

Joost Luiten is geen enorme longhitter (gemiddeld 265 meter), maar hij raakt wel heel veel fairways met zijn driver. Waarom is Joost zo accuraat met de langste stok in de tas? Zoals altijd begint het met de basis, goed oplijnen en de juiste balpositie. Luiten is zo zuiver met de driver omdat hij swingt vanuit de grote spieren en de handen passief houdt. Hoe Joost het trainen met de driver op de range uitdagend maakt? Bekijk de video hierboven en leer van Luiten!