Banen & Clubs

Ready Golf moet de norm worden

Ready Golf is bedacht om de doorstroming in de golfbaan op gang te houden. Je moet natuurlijk een rondje golf niet ‘afraffelen’, maar wie heel lang ‘treuzelt’ bij zijn of haar slag slaat spreekwoordelijk aan de andere kant weer een beetje door…
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

De contrasten waren onlangs op de European Tour treffend zichtbaar in Dubai. De Zweed Sebastian Soderberg, die zondagochtend op de laatste dag van de Omega Dubai Desert Classic alleen de baan inging, besloot zijn 18 holes rennend af te leggen. Met in zijn kielzog een puffende maar meewerkende caddie. De Zweed deed er slechts 1 uur en 36 minuten over om zijn ronde af te maken: een record op de European Tour.

Op vingers getikt

De Amerikaan Bryson Dechambeau daartegen werd in de finaleronde op zijn vingers getikt omdat hij te veel tijd nam voor slagen. Hem werd gedreigd met een straf. Dechambeau, op dat moment nog een van de kandidaten voor de titel, raakte kennelijk dusdanig van streek dat hij de ene na de andere bogey maakte op de tweede negen en zijn titelkansen verspeelde. Of hij ineens te gehaast speelde? Wie zal het zeggen.

Opstoppingen

Beide gevallen zijn misschien uitersten en doen niet helemaal recht aan het het huis-tuin-en-keuken-golf van het gros van de liefhebbers, maar feit is dat een gemiddelde ronde van de amateur in een flight met vier spelers ook (vaak te) lang duurt. Het zorgt voor opstoppingen in de baan en lokt soms ook irritaties uit bij de flights achter de trage golfers. Om een gemiddeld rondje wat sneller te laten verlopen zonder dat het spelplezier eronder hoeft te lijden, is er Ready Golf uit gevonden. Klik hier of op het artikel hieronder om meer te weten te komen over Ready Golf.

Jouw mening

Wat vind jij? Spelen de meeste golfers in jouw ogen te langzaam? Reageer op de facebookpost van GOLF.NL

Tot slot nog een polletje om aan mee te doen.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Created with PollMaker

Beeld: Koen Suyk
Golfsport

Wat is Ready Golf?

Tips voor meer golfplezier en minder ergernissen in de baan

Lees verder
Lees meer over
Golfregels Golftips