Topgolf

Hollands trio door in Oman

Drie van de vier gestarte Nederlandse golfers zijn er dit weekeinde ook bij in het Oman Open. 'Frontman' Joost Luiten staat er van dit drietal in Muscat het beste voor.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Van het drietal is Joost Luiten de beste Nederlander. Net als gisteren zette hij een ronde van 69 op het scorebord, maar vlekkeloos was die ronde niet. Luiten had op de eerste negen een mooie stretch van vier birdies (4 tot en met 7) en daardoor maakte hij een aardige sprong. Uiteindelijk stonden er 7 birdies op zijn kaart en vier bogeys. Op winderig en steeds droger wordende Al Mouj Golfclub was een foutje namelijk ook snel gemaakt. Niettemin staat de Nederlander er na 36 holes uitstekend voor, in de top-5 en op slechts drie slagen van de leiders Stephen Gallacher en Rasmus Højgaard. Op die positie bevond Luiten zich ongeveer ook in 2018 na twee dagen. Hij eindigde twee dagen later letter op de troon met een kolossale trofee op zijn schoot.

Caddie

Voor Darius van Driel (foto boven) was er vandaag zeker reden tot blijdschap. Na het korte avontuur in Australië, waar hij de cut miste in het Vic Open, haalde hij vandaag 'easy' het weekend. Met vriendin Sanne aan de tas. Ze is er dit seizoen voor het eerst weer bij als caddie. 'Dat was op de eerste dag weer even wennen. Ik moest af en toe beetje bijspringen en helpen maar het ging goed. Vandaag was het nog beter. Het was best lastig met iets meer wind, maar de scores waren toch wel lager. Het was ook een andere wind dan in de oefenrondes en sommige holes speelden een stuk langer. Maar overall was het goed, ben ik wat geklommen en krijg ik weer wat extra ronden in de benen.' Van Driel staat na twee dagen met -4 in de top-15.

Tricky

Lars van Meijel is er ook morgen en zondag bij. De Brabander bouwde met enkele birdies op de eerste negen wat marge op en dat bleek aan het einde van de rit geen overbodige luxe te zijn geweest. Door een bogey op 17 werd het namelijk nog even tricky voor Van Meijel, met de zeer lastige hole 9 nog te gaan. Maar op die slothole maakte hij keurig een par en haalde op de slag de cut.

Wil Besseling slaagde er niet in de cut te halen. Hij maakte in het begin van zijn tweede ronde al te veel fouten om nog een reële kans te maken op het weekeinde. Pas na de elfde hole kwam de Noord-Hollander in een goed ritme, maar dat was te laat.

Leaderboard