Topgolf

Anne van Dam houdt zicht op titel

Anne van Dam is zeker nog niet kansloos voor een nieuwe toernooizege in Australië. Na drie ronden in de Australian Ladies Classic op het Bonville Golf Resort staat ze in de top-5.
Beeld: LET (Tristan Jones)

Beeld: LET (Tristan Jones)

Anne van Dam slaagde er niet in om net als een dag eerder de bogeys van de kaart te houden, maar dankzij vier birdies en eagle kwam ze wel op dezelfde score (-4) uit. Die 68 was goed genoeg om weer een plek te stijgen in het klassement, maar belangrijker nog: het verschil met de koploper werd kleiner.

Local hero

De Amerikaanse Lauren Stephenson en de Koreaanse Ayean Cho, die in twee dagen een behoorlijk gat met de rest sloegen met de nummer drie, hadden geen beste dag en kwamen met een score boven par binnen. De leiding ging zelfs over in nieuwe handen, in die van de Australische amateur Stephanie Kyriacou. De 19-jarige speelster uit Sydney begint met twee slagen voorsprong op Stephenson aan de laatste ronde. Van Dam moet vijf slagen goedmaken op de 'local hero'. Winnen in Australië is Anne van Dam niet vreemd. Vorig jaar won ze rond deze tijd de Canberra Classic.

Coronavirus

Het toernooi van de Ladies European Tour op het Bonville Golf Resort is sterk bezet en dat heeft mede te maken met het feit dat vanwege het coronavirus drie toernooien op het Aziatische continent geschrapt zijn. Een aantal LPGA-tourspeelsters besloot daarom om nog even in Australië te blijven voor dit event op de Ladies European Tour.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LET