Topgolf

Anne van Dam sluit af met goede ronde

Anne van Dam bewaarde in het Australian Open het beste voor het laatst. Vanwege het Coronavirus blijft ze nog wat langer Down Under.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

In vergelijking met de vorige dagen speelde Anne van Dam de Royal Adelaide Golf Club in de slotronde een stuk constanter. Met twee birdies op de eerste negen en verder alleen maar parren tot en met hole 14, klom ze ook in het klassement nog wat omhoog. De bogey op de par-5 15de hole was een smetje, maar de eagle op de laatste hole maakte dat weer meer dan goed. Met een ronde in 70 slagen (-3) steeg Van Dam op de slotdag nog twintig plekken nar een 41ste plaats. 'Met die laatste ronde kan ik blij zijn. Op de eerste drie dagen maakte ik te veel slordige fouten en liet ik helaas te veel kansen liggen', aldus Van Dam.

 Inbee Park

De overwinning ging naar de Koreaanse Inbee Park. Zij had geen superdag nodig om de overwinning veilig te stellen. Haar naaste belager Ayean Cho, die al met drie slagen achterstand begon, liet het afweten (+4) op drie slagen, waardoor Park zelfs met een ronde in de plus (74) nog genoeg marge overhield op de rest van het veld. De Amerikaanse Amy Olson werd op drie slagen afstand tweede, voor de Francaise Perrine Delacour.

Down Under

Anders dan gepland blijft Van Dam nog even Down Under. Vanwege het Coronavirus is het Blue Bay LPGA in China (5-8 maart) geschrapt van de LPGA-kalender. Volgende week is er wel een toernooi van de Ladies European in Australië: de Australian Ladies Classic in Bonvil. 'Omdat het toernooi in China is weggevallen, heb ik besloten om dit toernooi van de LET in Australië ook nog te spelen.'

Leaderboard

Lees meer over
LPGA Anne van Dam Topgolf