Topgolf

Van Dam kan niet met knaller eindigen

Anne van Dam heeft haar tweede LPGA-jaar niet het gehoopte slot kunnen geven. Ze eindigde het CME Group Tour Championship met een dubbel-bogey op +4 in het achterveld. Jin Young Ko liet op de valreep nog maar even zien waarom zij de nummer 1 van de wereld is.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het lukte Anne van Dam bij de grote finale in Florida helaas niet zich te mengen in de strijd om de bovenste plekken. Door een hoge score op de tweede dag raakte ze achterop en die schade kon ze in het weekend niet meer repareren. Op de slotdag leek de 24-jarige Gelderse nog wel hard op weg naar haar beste ronde van de week, maar door een afsluitende 6 op de kaart leverde ze de twee slagen die ze onderweg had opgepakt alsnog terug in vlak voor de eindstreep.

Representatieve uitslag

Zo besloot Van Dam (T61) haar tweede jaar tussen de beste speelsters van de wereld met een uitslag die 'recht' doet aan haar seizoen. Beter dan haar 'rookie year', maar nog altijd zonder Amerikaanse ereplaatsen of overwinningen. Ereplaatsen die de longhitter dan wel weer behaalde wanneer ze overkwam voor toernooien van de LET. Van Dam zal nu terugkeren naar thuishaven Lake Nona en daar toe gaan werken naar het nieuwe LPGA-seizoen, dat voor haar waarschijnlijk aan het einde van februari begint. De Tour heeft aangekondigd dat de kalender voor 2021 in totaal 34 stops zal tellen.

Koreaanse toppers verdelen de prijzen

Wellicht is de beste speelster van de wereld er dan ook weer wat vaker bij. Jin Young Ko verbleef bijna het hele jaar in Zuid-Korea vanwege de pandemie, maar liet op de Tiburón Golf Club nog maar even zien waarom zij de nummer 1 is. In wat pas haar vierde LPGA-toernooi van het jaar was, zette ze de concurrentie op vijf slagen. De tweevoudig majorwinnares liep met vijf birdies in haar laatste acht holes weg van haar voornaamste concurrent, titelverdediger Sei Young Kim, en mag met een beloning van 1,1 miljoen dollar de grootste geldprijs in het vrouwengolf bijschrijven. Voor Kim was er nog wel een aangename troostprijs: zij won de jaarranking.

Leaderboard

Een bericht gedeeld door Anne van Dam (@annievdam)

Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf