Topgolf

Besseling en Luiten bijna zij aan zij

Wil Besseling en Joost Luiten ontlopen elkaar niet veel in het DP World Tour Championship. Beide Nederlanders bivakkeren na 54 holes in de middenmoot.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Wil Besseling speelde vandaag zijn beste ronde van de week. Voor het eerst hield hij op de Earth Course de boigeys van de kaart en dook hij op de lastige baan van Jumeirah Golf Estates onder par. Met birdies op 2, 7 en 12 kwam hij uit op een ronde in 69 slagen en daarmee boekte hij een paar plekjes winst.

Vlekken

Hij nam het stokje van ‘beste Nederlander in Dubai’ over van Joost Luiten, die niet verder kwam dan een ronde in 71 slagen (-1) en dat veroorzaakte een lichte terugval in het klassement. In tegenstelling tot Besseling had Luiten wel een paar ‘vlekken’ op zijn scorekaart; de bogey op de par-5 tweede hole was de lelijkste. Daarna kwam de Bleiswijker sterk terug met vier birdies, maar de twee andere bogeys voorkwamen een stijging op de ranglijst.

Positief

Besseling staat na 54 holes net buiten de top-30, Luiten volgt kort daarachter op één slag van de Noord-Hollander die ongeacht wat er ook in de laatste ronde van het seizoen gebeurt morgen, kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Luiten had zich ongetwijfeld meer van dit seizoen voorgesteld, maar kan natuurlijk morgen zeker ook nog positief eindigen. 'Ik heb zin in die laatste dag', zei Besseling na zijn derde ronde. 'Ik had een prima dag vandaag en maakte iets minder foutjes dan op de dagen hiervoor. Verder was het veel van hetzelfde. Morgen ga ik nog één keer alles geven.'

Sprong

Voor beide spelers geldt dat ze het DP World Tour Championship als bonus (want buiten de top-60 in race to Dubai) mochten spelen en na drie dagen ten opzichte van die klassering al wel een sprong hebben gemaakt.

Ontknoping

Het wordt morgen een spannende ontknoping. De laatste 'golfdag' van het jaar gaat in met drie leiders: Patrick Reed, Matthew Fitzpatrick en Laurie Canter. Reed, die de Race to Dubai-rankings riant aanvoert, kan de eerste Amerikaan worden die de Race to Dubai win. Achter het trio op -11 bevindt zich een grote groep op -10, onder wie Viktor Hovland en Lee Westwood.

Leaderboard

Lees meer over
European Tour Topgolf