Topgolf

Besseling en Luiten boven par

Zowel Joost Luiten als Wil Besseling speelden vrijdag in Dubai niet onder par. Patrick Reed deed dat wel en gaat aan de leiding in het slottoernooi van de Race to Dubai.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Joost Luiten speelde vrijdag in de tweede ronde van het laatste toernooi van het kalenderjaar in goed gezelschap, namelijk samen met Patrick Reed, de leider na 36 holes.

Het verschil was groot tussen de Nederlander en de Amerikaanse wereldtopper. Masterskampioen Reed had in betere omstandigheden (er stond vrijdag minder wind in Dubai en ook de pinposities waren wat vriendelijker) slechts 64 (-8) slagen nodig voor de 18 holes van de Earth Course op Jumeirah Golf Estates.

Luiten daarentegen had vijf bogeys en vier birdies op de kaart voor een 73 (+1). De Bleiswijker begon de dag in de top-15, maar staat na 36 holes rond de 30ste plaats. Dit zou goed zijn voor een cheque van iets meer dan 54 duizend dollar. 

Besseling ook +1

De andere Nederlander in het veld die zich wist te plaatsen in de met 8 miljoen dollar gedoteerde seizoenfinale - Wil Besseling - kon helaas ook geen winst boeken in ronde twee. De deze week 35 jaar oud geworden professional noteerde vier bogeys en drie birdies en staat na 36 holes met een totaal van 145 (+1) slagen rond de 35ste plaats. 

Net als Luiten noteerde Besseling een birdie op de 18de om met een goed gevoel het weekend in te gaan. Het verschil met de top-10 bedraagt voor Besseling zes slagen, voor Luiten vijf.

Reed subliem

Het kan een leuke week worden voor Patrick Reed. Er zijn nog spelers in de baan, maar dankzij zijn ronde 64 staat de 30-jarige Amerikaan met -10 voorlopig bovenaan in het klassement. Matthew Fitzpatrick volgt op -8 terwijl Laurie Canter en Tyrrell Hatton op -7 staan.

Reed, die slechts een bogey heeft gemaakt in 36 holes, is al de leider van de Race to Dubai en heeft genoeg aan een tweede plaats (tenzij een andere speler uit de top-5 van de Ranking wint) om de bonus van 500 duizend dollar te winnen. De winnaar van het toernooi krijgt 3 miljoen dollar.  

Leaderboard