Topgolf

Regen spelbreker op The Belfry

Een urenlange regenonderbreking heeft voor veel spelers de openingsronde van het ISPS Handa UK Championship verstoord. Daardoor moet Darius van Driel op dag 2 vroeg uit de veren, Daan Huizing en Wil Besseling speelden gisteren wel alle 18 holes.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Aanvankelijk hield Daan Huizing zich goed staande op de Brabazon Course van The Belfry. Hij produceerde een vroege birdie op 3 en mocht vervolgens telkens par op de kaart zetten. Onder lastige omstandigheden, het regende en er stond veel wind op de baan nabij Birmingham, slaagde de man uit Soest erin nog twee birdies te maken. Met -3 stond hij ferm in de top-20, maar daarna ging het mis. Twee dubbel-bogeys verpestten Huizing zijn goede ronde. Allereerst op 16 en na een regenonderbreking van vier uur ook op de afsluitende par-4: +1 en niet bij de beste 70.

Wil Besseling was de tweede Nederlander die zijn eerste ronde helemaal op donderdag af kon werken. Net als Huizing had de Noord-Hollander 73 slagen nodig voor +1. Het grote verschil tussen de twee landgenoten was dat Besseling naar het einde toe juist de schade beperkte met twee birdies. Voor Darius van Driel wordt het op vrijdag vroeg dag. Hij had een dag eerder pas vier holes kunnen spelen en staat op -1. Dat is zeven slagen achter de Zuid-Afrikaan Justin Harding die op -8 al een gat van drie heeft gepakt naar Bernd Wiesberger en drie anderen.

Lawlor schrijft geschiedenis

Ondanks het slechte weer, was het gisteren een speciale dag op The Belfry. Voor het eerst in de geschiedenis van de European Tour doet er deze week een golfer met een beperking mee aan een toernooi. Brendan Lawlor is geboren met het Ellis-Van Creveld-syndroom, waardoor zijn botten kleiner dan normaal worden en zijn ledematen korter. Zijn start was alleszins goed want hij was level par na vijf holes, daarna liep de score dan toch snel op. Uiteindelijk kwam de Ier uit op +12, maar dat maakte de dag er niet minder bijzonder op voor het 22-jarige talent.

Later meer!

Leaderboard