Topgolf

Geen beste moving day landgenoten

Alleen Darius van Driel is erin geslaagd onder par te gaan op dag 3 van het ISPS Handa Wales Open. Hij wint daarmee heel wat plekken, iets wat Daan Huizing, Wil Besseling en Lars van Meijel niet lukte.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Darius van Driel kreeg zijn ronde vanochtend vroeg (in de derde groep, nog voor 07.00 uur plaatselijke tijd) aardig op de rit met drie birdies in een stretch van vier holes. Helaas had de Zuid-Hollander toen wel al een dubbel-bogey moeten incasseren op 1, als enige speler op deze hole vandaag. Op de backnine voegde Van Driel daar nog eens drie birdies en twee bogeys aan toe, om met een 69 (-2) de beste ronde van Nederlandse makelij deze week binnen te brengen. Daarmee won Darius, na 54 holes op +2, zo'n twintig plekken.

Ook Daan Huizing kreeg als beste Nederlander in het klassement te maken met wisselende condities op de Twenty-Ten Course van Celtic Manor. Dan scheen de zon, dan regende het weer even hard, maar altijd stond er flink wat wind in het zuiden van Wales. Desondanks verschenen er vooral pars op Huizings kaart. Liefst dertien op rij, tot hij op 17 toch nog inleverde om met een ronde 72 (+1) op gelijke hoogte met Van Driel uit te komen.

Besseling doet geen goede zaken

Van de landgenoten moest Wil Besseling op 'moving day' het langst wachten tot de birdies begonnen te vallen. Twee maakte hij er uiteindelijk, maar ook vier bogeys om heel wat posities in te leveren met een totaal van +4. Die score neemt ook Lars van Meijel mee naar de slotdag, na zijn kaart goed schoon gehouden te hebben. Op een dubbel-bogey op 8 na, toch een van de makkelijker spelende holes deze week, leverde de golfer uit Best geen slag in. Daar zette hij twee vroege birdies tegenover om op level par uit te komen.

Toen Huizing als laatste landgenoot zijn ronde binnenbracht, stond de naam van Connor Syme nog altijd bovenaan het leaderboard. Hij had inmiddels gezelschap gekregen van Sebastian Söderberg en dat was aan het einde van de rit nog altijd het geval. Het Schots-Zweedse duo heeft op -4 een marge van drie slagen ten opzichte van Sami Välimäki. Ook Thomas Pieters staat met -3 in de top-5.

Leaderboard

'I can be here all day'

Joost Luiten speelt deze week niet, maar de European Tour publiceerde gisteren wel deze grappige battle van de Nederlander met Justin Harding: