Topgolf

Van Dam beperkt schade

Met twee birdies op haar laatste drie holes, heeft Anne van Dam de schade weten te beperken op dag 3 van het AIG Women's Open. Ze gaat met een top-50 klassering naar de slotdag bij de eerste major van het jaar.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het was een wereld van verschil op Royal Troon. Hoewel het nog altijd hard waaide, was de Schotse linksbaan vandaag een stuk beter bespeelbaar dan de eerste twee dagen. Toch lukte het Anne van Dam niet om haar goede ronde van een dag eerder op 'moving day' een passend vervolg te geven. Toen steeg Van Dam ruim veertig plaatsen door het aantal bogeys tot één te beperken en verder louter pars op de kaart te zetten, iets wat vandaag niet lukte. 

Late birdies

Van Dam begon slecht met twee bogeys en moest er daar na snel de turn gemaakt te hebben nogmaals twee van op de kaart zetten. Daardoor zakte ze heel wat plaatsen op het leaderboard, maar aan het einde van de ronde beperkte ze dan toch nog de schade. Allereerst met birdie op de par-5 16de en even later pakte ze ook een slag terug op de voorlaatste hole. De Arnhemse verloor hoe dan ook vijf plekken, maar dat had veel meer kunnen zijn.

Vriendin Popov terug bovenaan

Ondanks de betere condities was het nog altijd lastig score op Royal Troon. Daar leek Van Dams goede vriendin Sophia Popov geen boodschap aan te hebben. Zij was met een 67 (-4) verantwoordelijk voor de beste ronde van de dag en nam de koppositie stevig in handen. De Duitse, die nog nooit een proftoernooi van naam won en niet eens in het bezit is van een LPGA-kaart, heeft een gat van drie naar Minjee Lee en Jasmine Suwannapura (beiden -1). Verder staat geen van de overgebleven speelsters na drie dagen onder par.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA