Topgolf

Enkel goede start voor Huizing

Los van Daan Huizing (-1), zijn de Nederlanders die deze week het ISPS Handa Wales Open spelen niet heel sterk aan het toernooi begonnen. Lars van Meijel en Wil Besseling bevinden zich in de grote middenmoot, Darius van Driel staat nog net bij de beste 100.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Daan Huizing wist toen hij iets na het middaguur plaatselijke tijd afsloeg dat Celtic Manor lastig speelde. Het waaide in Wales en weinig spelers gingen onder de grens van level par. Desondanks hield Huizing, die als enige van de Nederlanders in het veld niet de Celtic Classic speelde vorige week, alles goed bij elkaar. Hij begon met bogey en repareerde dit meteen op 2. Wat volgde waren heel veel pars, nog twee birdies en één bogey. Zo kwam Huizing uit op -1, toen iedereen binnen was goed voor een keurige dertiende plaats. 

Lars van Meijel en Wil Besseling begeven zich na 18 holes in de uiterst grote middenmoot (tussen de 42ste en 82ste plaats zit maar één slag). Van Meijel incasseerde op zijn eerste negen een dubbel-bogey en kwam op +1 uit, terwijl zijn acht jaar oudere landgenoot op +2 uitkwam. Ook Besseling bleef een vroege dubbel niet bespaard. Datzelfde gold voor Darius van Driel, die met drie birdies op de drie eerste holes fenomenaal aan de week begon. Dat veelbelovende begin werd echter alweer snel tenietgedaan: halverwege stond de Leidschendammer al op +2 en ook in het restant van de ronde bleef Van Driel slagen inleveren. Voorlopig staat hij met +4 nog nét in de top-100. 

Brits tweetal bovenaan

Bovenaan het leaderboard prijken na dag 1 de namen van twee Britten. Jordan Smith en Connor Syme gingen het beste met de winderige omstandigheden om en kwamen tot een 66 voor -5. Die laatste pakte vorige week al een ereplaats op dezelfde baan. Nog een overeenkomst met de Celtic Classic is de aanwezigheid van Thomas Pieters in de top-10. De Belg staat voorlopig op -2.

Leaderboard