Topgolf

Luiten 'solide' op dag 1 'PGA Champs'

Op de lastige baan van TPC Harding Park heeft Joost Luiten zich op de eerste dag van het PGA Championship redelijk staande gehouden. 'Redelijk solide', concludeerde hij zelf.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het was duidelijk dat de ochtendgroep (de top-10 op medekoploper Brendon Todd na) in iets betere condities speelde dan de late starters, onder wie Luiten. In de middag stak er op van TPC Harding Park in San Francisco een venijnig windje op.
De Nederlander begon zijn ronde onfortuinlijk met een bogey. ‘Ik lag na een goede afslag op de fairway in een divot. Dat was zonde.’
Maar in het vervolg van de ronde liet de Bleiswijker zien goed mee te kunnen op de toch wel lange en lastige baan met een genadeloze rough.

Solide ronde

Na goede putts om par te redden, twee birdies en drie bogeys verder vond Luiten zichzelf uiteindelijk terug op een gedeelde 68ste plaats.
‘Ik speelde op zich okay, maar creëerde in de lastige wind iets te weinig echte birdiekansen. De bogey op 18 was ook jammer, maar voor de rest was dit een redelijk solide ronde’, concludeerde aan het einde van de rit.

Gezelschap

De leiding na de eerste ronde is in handen van – de eerder genoemde Brendon Todd - en Jason Day, die beiden op de par-70 een score van 65 slagen binnenbrachten. Daar ligt Luiten zes slagen op achter. Brooks Koepka, die het PGA Championship de afgelopen twee jaar won, staat na de eerste dag op -4. Tiger Woods en Bryson DeChambeau, die ‘onderweg’ na een krachtige swing zijn driver brak toen hij er even op leunde, staan op -2. Luten bevindt zich met zijn score onder andere in het gezelschap van Justin Thomas, die vorige week het WGC-FedEx St. Jude Invitational won en de nieuwe nummer één van de wereld werd.


Leaderboard

 

Het momentje van Bryson DeChambeau met zijn driver....