Topgolf

Nederlanders in middenmoot

Lars van Meijel, Daan Huizing en Wil Besseling zijn alle drie met een ronde onder par aan het English Championship begonnen. Hun scores leveren voorlopig plekken in de middenmoot op. In de top van het klassement is het dringen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Voor Lars van Meijel was het weer eens vroeg dag. Hij werd al om iets na 07.00 uur in de eerste teebox verwacht en opende op de Hanbury Manor Marriott Hotel & Country Club met bogey. Het was direct een wake-up call voor de Brabander, die in het vervolg van zijn eerste negen drie birdies maakte. Dat momentum kon Van Meijel niet behouden, want op de par-4 10de moest hij een 6 op de kaart noteren wat hem weer terugwierp. Deze poetste hij aan het einde van zijn ronde weer weg, waardoor hij als vroege starter op -2 uitkwam.

Op die score staat na 18 holes ook Daan Huizing. Zijn kaart kwam sterk overeen met die van landgenoot Van Meijel: eveneens vijf birdies, een bogey en een dubbel-bogey. De spelers op -2 zouden met hun 70ste plaats momenteel niet de cut halen, echter staat alles nog heel dicht bij elkaar na één ronde golf. Liefst 19 spelers staan op -3 en zelfs 23 op -2. Morgen is er dus nog veel om voor te spelen.

Besseling door matig slot op -1

Dat weet ook Wil Besseling. Hij leek lange tijd uitzicht te hebben op de beste ronde van de drie Nederlanders, maar leverde in de slotfase fors in door op 13 bogey en enkele holes later, op de moeilijkste hole van de baan 17, een dubbel-bogey te incasseren. Zo bleef het voor de Noord-Hollander bij 'slechts' -1 en voorlopig de 93ste plaats.

20 spelers binnen twee slagen

Met bijna iedereen binnen gingen er niet minder dan zes spelers aan kop. Thomas Detry, Jason Scrivener, Min Woo Lee, Scott Vincent, Laurie Canter en routinier David Howell brachten allen rondes van -7 binnen. Toch leidden zij allen niet aan het einde van de ronde. De rol van koploper bleek weggelegd voor Cormac Sharvin uit Noord-Ierland op -8. De volgende twaalf spelers staan ook nog binnen twee slagen op -6, onder hen de Belg Nicolas Colsaerts en voormalig KLM Open-winnaar Romain Wattel.

Leaderboard