Topgolf

Van Dam opent solide in Ohio

Anne van Dam is met een solide ronde begonnen aan de Marathon Classic, het tweede LPGA-toernooi sinds de hervatting. In Sylvania, Ohio incasseerde ze alleen op de eerste hole een bogey, om op -2 in de subtop te bivakkeren.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam moest haar campagne in de Marathon Classic starten op de tweede negen en deed dat met bogey niet zoals ze zelf had gewenst. Gelukkig voor de 24-jarige Arnhemse revancheerde ze zich direct daarna met birdie, iets wat ze na een reeks pars ook deed op de laatste hole van de Highland Meadows Golf Club. Van Dam bleef steady spelen en leverde na de turn gemaakt te hebben geen slag meer in. Wel won ze er nog één, op de slothole, om even later te tekenen voor een ronde van 69 slagen en -2. Daarmee staat ze na 18 holes gedeeld 28ste.

Terwijl sommige speelsters nog aan hun Marathon Classic moesten beginnen, hadden twee bekende vrouwen al vroeg de koppositie gegrepen. Danielle Kang, voor de coronabreak al in bloedvorm en vorige week winnares bij de hervatting, deelt op -7 de leiding met tweevoudig majorwinnares Lydia Ko. Ook Jodi Ewart Shaddoff en Nelly Korda (beiden -4) kenden een voortvarende start. 

Leaderboard

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA