Topgolf

Geen sprong meer voor Nederlanders

Wil Besseling en Darius van Driel zijn het Hero Open geëindigd met rondes onder par, maar voor de klassering van beiden veranderde dat niet veel meer. Op -7 finisht Besseling als beste Nederlander in de middenmoot. Sam Horsfield won na een dramatisch einde voor België.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Wil Besseling stond er na twee ronden nog zo goed voor net buiten de top-10. Hij moest vervolgens een pas op de plaats maken met een mindere score op ‘moving day’ en kon zondag ondanks een ronde onder par geen sprong meer maken. De zonnige, maar ook winderige omstandigheden zorgden op de Forest of Arden Marriott Hotel & Country Club voor wisselende scores. Voor de lange Noord-Hollander leek het tegen het einde van de ronde erop dat hij level par binnen zou gaan brengen. Hij schreef voor de turn één birdie op de kaart en erna één bogey. Tot de zeventiende hole waar hij nog een birdie noteerde en daardoor voor de derde keer deze week een ronde in de 'rode' cijfers binnenbracht. Besseling, die vandaag maar één green miste, finishte op -7 in de West Midlands, goed voor de 34ste plek. Dat is precies dezelfde positie als na drie dagen.

Vorm Van Driel 'begint eraan te komen'

Voor de andere overgebleven Nederlander, Darius van Driel, was het al vroeg dag na een mindere ronde op zaterdag. Ook vandaag kon de Leidschendammer de bogeys niet van de kaart houden, drie maakte hij er in totaal, maar daar zette hij ditmaal wel meer birdies tegenover. Twee op de eerste negen, drie op de tweede negen en zo besloot Van Driel de tweede week van de UK Swing met een ronde 70 voor -2 en een totaal van -4. Zijn naam staat niet op de deelnemerslijst voor het English Championship van volgende week, Besseling, Lars van Meijel en Daan Huizing spelen wel op een uurtje rijden van Londen. Joost Luiten komt dan uit in het PGA Championship na in het Hero Open de cut gemist te hebben.

Na afloop blikte Van Driel terug op zijn laatste achttien holes. 'Ik speelde vandaag heel goed, maar heb het laten liggen op de greens. De vlaggen stonden best moeilijk vandaag. Toch kreeg ik ze dichtbij, maar als je dan de putt niet weet te maken is dat jammer. Ik heb wel het idee dat de vorm eraan begint te komen. Volgende week speel ik niet. Dan kan ik nog even met mijn coaches reflecteren op de afgelopen weken en dan ga ik weer terug naar de UK voor de volgende drie toernooien.'

Dure misser kost Detry titel

België heeft geen nieuwe winnaar op de European Tour gekregen. Thomas Detry kon zichzelf wel voor zijn kop slaan toen hij de putt voor par op 18 uit zag lippen... en deed dat ook. Want wat was hij aan een goede ronde bezig tot dat moment. Op 17 greep de man uit Brussel nog alleen de leiding met zijn negende birdie van de dag, maar al dat harde werk deed hij zelf teniet toen hij geen up and down kon maken op de slothole. Zo was het een Engelsman en niet een Belg die zijn eerste zege op het hoogste niveau boekte. Sam Horsfield, de leider na 54 holes, maakte birdie op de par-5 17de en deed ook op de afsluitende hole wat hij moest doen, waardoor hij een play-off met Detry voorkwam en met 23 jaar de jongste winnaar van het Hero Open - vroeger Engels Open - werd.

Leaderboard