Topgolf

Van Dam maakt geen sprongetje

Anne van Dam heeft ook op de derde dag van het Indy Women in Tech Championship geen sprong naar de top van het leaderboard kunnen maken. Door een ronde in 73 slagen zakte ze zelfs iets verder weg.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Van Dam had het lastig vandaag op de Brickyard Crossing Golf Club in Indianapolis. Ze noteerde drie birdies, maar scoorde niet op de par-5 holes. In de slotfase van haar ronde werd ze ook nog eens door een bogey-dubbel bogey ver teruggeworpen. Ze zakte van de 39ste naar de 52ste plaats. Voor Van Dam is het een van de laatste reguliere LPGA-toernooien in de verenigde Staten dit seizoen. Ze hoopt door een paar laatste goede resultaten nog deelname aan de Asian Swing - een serie LPGA-toernooien in Azië - af te dwingen.

Koreaanse aan kop

De Koreaanse Mi Jung Hur gaat ook na de derde ronde nog aan kop en behield een voorsprong van twee slagen. Maar niet de Japanse Sakura Yokomina is haar voornaamste uitdaagster meer, maar de Amerikaanse Marina Alex.

Leaderboard


Beginnen met golf

Het is maar een balletje

In haar eerste column op GOLF.NL wordt duidelijk dat Ibtihal Jadib de golfsport ietwat heeft onderschat en zichzelf ietsiepietsie heeft overschat...
Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar prachtige swing en spectaculaire drives.
Lees meer
Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf