Topgolf

Van Dam raakt achterop in Indiana

Anne van Dam heeft haar goede start in het Indy Women in Tech Championship in de tweede ronde geen goed vervolg kunnen geven. Door een matige ronde in 74 slagen viel ze in Indianapolis terug naar de middenmoot.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Na een openingsronde in 68 slagen had Anne van Dam donderdag een goede start op de Brickyard Crossing Golf Club, maar een dag later kon ze daar geen vervolg aan geven toen er een harde wind waaide. Op de eerste negen wisselde boekte ze met twee birdies en evenzoveel bogeys al geen winst en na de turn gooide vooral de dubbel bogey op een par-5 roet in het eten. Daarna liep ze geen schade meer op, maar door een ronde 74 zakte Van Dam wel weg uit de top-15. Niettemin haalde ze ruimschoots de cut en zijn de verschillen nog niet zo heel groot. De Arnhemse heeft nog 36 holes om op de fairways en greens van de baan die direct naast de beroemde Indianapolis Motor Speedway (bekend van de jaarlijkse Indy 500) jacht te maken op een topresultaat. 

Koreaanse aan kop

De Koreaanse Mi Jung Hur behield ook na de tweede ronde de leiding, al was haar ronde in 70 slagen 'bescheiden' in vergelijking met haar openingsronde (63). De Japanse Sakura Yokomina volgt op twee slagen. Van Dam moet vijf slagen goedmaken op de nummer twee.

Leaderboard


Beginnen met golf

Het is maar een balletje

In haar eerste column op GOLF.NL wordt duidelijk dat Ibtihal Jadib de golfsport ietwat heeft onderschat en zichzelf ietsiepietsie heeft overschat...
Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer
Lees meer over
Anne van Dam LPGA Topgolf