Topgolf

Modder aan kop in Nationaal Open

Na de tweede dag van het Nationaal Open gaat Daniƫlle Modder aan kop bij de vrouwen. Bij de mannen zijn er twee leiders: Jurrian van der Vaart en Thom Hoetmer.

Op de Hilversumsche hebben veel goede pro's en top-amateurs zich dit jaar weer verzameld voor het Nationaal Open. 

Bij de vrouwen heersen de amateurs. Daniëlle Modder nam na 36 holes op de Hilversumsche de leiding over van Marloes van den Brink. Modder kwam na een 74 op de eerste dag nu tot een fraaie 70 (-2) en staat daarmee op gelijk par. Met die score heeft ze twee slagen voorsprong op Van den Brink die net als een dag eerder een 73 (+1) liet noteren. Lizzy Peeters is derde met drie slagen achterstand op Modder. De beste pro in het veld komen we pas op de twaalfde plaats tegen: Pasqualle Coffa met een totaal van +11. 

Mannen

Na de eerste ronde waren er bij de mannen twee leiders en na 36 holes is dat nog steeds zo. Het verschil is dat Thom Hoetmer aan de kop van het klassement nu gezelschap heeft gekregen van Jurrian van der Vaart. Amateur Hoetmer liet na zijn eerste ronde 69 nu een 70 noteren en staat op -5. Van der Vaart tekende voor de laagste ronde van het toernooi: 67 (-5) na een eerste ronde in 72 slagen, gelijk par. Van der Vaart besloot eind vorig jaar te stoppen als Tourpro. ‘Ik speel nu heel ontspannen en geniet van een aantal prachtige holes hier op de Hilversumsche’, aldus Van der Vaart die een nieuwe carrière is begonnen als golfbaanarchitect. ‘Ik blijf lekker ontspannen spelen en dan zien we wel waar ik zaterdag eindig.’

Op drie slagen van het leidende duo is professional John Boerdonk derde. Robbie van West, Benjamin Reuter, Sven Maurits en titelverdediger Koen Kouwenaar delen de vierde plaats op -1. 

Leaderboard vrouwen
Leaderboard mannen

Lees meer over het toernooi in de rubriek Wie speelt waar?

Instructie

Drie tips van wereldtoppers

Tijdens het KLM Open 2018 op The Dutch bezocht GOLF.NL drie topspelers op de drivingrange voor een kort gesprekje én een instructietip. Bekijk de video's en leer van Andrew Johnston alias Beef, Lee Westwood en Padraig Harrington.
Lees meer
Beeld: Leo Vogelzang
Nieuws

Ruim 100 jaar KLM Open in magazine

De komende editie van het KLM Open is het 100ste Dutch Open. Daarmee is het een van de oudste toernooien op de European Tour én het oudste internationale sporttoernooi van Nederland! Reden te meer voor een terugblik op de vorige 99 edities. In een mooi online magazine.
Lees meer
Lees meer over
NGF