NGF

Jouw stem bepalend bij Golf Awards

De Golf Awards krijgen dit jaar een andere opzet in de categorieën Golfer en Golfster van het Jaar. Jouw stem gaat mede de winnaar bepalen. Die stem kun je volgende week uitbrengen via onze website.
Beeld: Ronald Speijer

Beeld: Ronald Speijer

De Golf Awards, een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, werden de afgelopen jaren uitgereikt op een gala-avond voor genodigden. Bij de verkiezing golfer en golfster van het jaar bepaalde het verdiende prijzengeld de keuze van de winnaar. Niet vreemd dat Joost Luiten – de afgelopen jaren de enige Nederlandse golfer op het hoogste niveau – en Anne van Dam daardoor altijd de awards kregen uitgereikt. Vanaf nu is er een andere opzet voor deze twee categorieën gekozen. GOLF.NL kiest - mede ook na het peilen van meningen van een aantal deskundigen in de golfwereld - de nominaties. Daarbij wordt vooral gekeken naar prestaties in het jaar gerelateerd ook aan (reële) verwachtingen van de genomineerde golfer of golfster. Het publiek bepaalt en kan zijn stem uitbrengen op een pagina, die volgende week op deze website verschijnt.

Beste golfers

De Golf Awards worden in meer categorieën uitgereikt. Maar waarom alleen dan stemmen op golfer en golfster van het jaar? Bij een aantal andere categorieën zijn ook andere partijen betrokken en verantwoordelijk voor de uitverkiezing (zoals pro van het jaar, greenkeeper van het jaar) en in die gevallen blijft alles bij het oude. Daarnaast zijn de beste golfers van Nederland ook bij het grote golfpubliek bekend en rekenen we erop dat de golfliefhebbers in groten getale zullen stemmen. Die bekendheid gaat minder op voor bijvoorbeeld het talent van het jaar en de fysiek beperkte golfer. In die categorieën blijft het zo dat de keuze voor de winnaar wordt gemaakt door deskundigen binnen de NGF.

Beeld: Getty Images
Nieuws

Golfpersprijs voor GOLF.NL

GOLF.NL heeft de golfpersprijs gewonnen met de reportage over de 100-jarige Susan Hosang die dit jaar meedeed aan Beat the Pro tijdens het KLM Open.
Lees meer
Beeld: Golfsupport.nl
Nieuws

Winteracties op de golfbaan

Na de zomer bergen veel mensen hun clubs op. Zonde! Het mag dan iets kouder zijn, maar doordat het op de banen en bij de pro’s rustiger wordt, is de winter een interessante periode om in alle rust te werken aan je spel. Bovendien is het vaak goedkoper dankzij allerlei winteracties. Benieuwd naar de acties bij jou in de buurt? Wij zetten ze op een rij.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf