Nieuws

Golfpersprijs voor GOLF.NL

GOLF.NL heeft de golfpersprijs gewonnen met de reportage over de 100-jarige Susan Hosang die dit jaar meedeed aan Beat the Pro tijdens het KLM Open.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Jaarlijks wordt 'de meest saillante journalistieke verslaggeving over de golfsport' in Nederland beloond met de Golfpersprijs. Tijdens het eindejaarsdiner van de NVGJ op 28 oktober werd de prijs uitgereikt, en in de categorie 'Beeld & Geluid' ging de prijs naar de reportage van GOLF.NL (zie video onder) over de 100-jarige Susan Hosang, die dit jaar meedeed aan Beat the Pro tijdens de 100-jarige editie van het KLM Open. De prijs werd in ontvangst genomen door Niels Hooft, de videoproducer van GOLF.NL. De prijs in de categorie 'Tekst' werd gewonnen door Bert van der Toorn met een verhaal over caddies voor Golfers Magazine. 

De winnaars  van de golfpersprijs (twee categorieën) worden gekozen door een jury bestaande uit een vertegenwoordiger van de Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten (NVGJ), de PGA Holland, de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en de NGF. 

Dit is wat de jury zei over de reportage:

'Alle facetten waarom de werknemers  en -gevers in de golfsport en golfers zelf zo trots zijn op de sport golf komen in het filmpje naar voren. Want jong speelt met oud, goed speelt met slecht, man speelt met vrouw en iedereen beleeft er op zijn of haar eigen manier vreugde en plezier aan. Pakkend, ontroerend, maar vooral herkenbaar spreken de beelden voor zich.'

'Normaal sla ik beter'

De 100-jarige Susan Hosang uit Hilversum, lid van 't Jagerspaadje, deed in september mee aan Beat The Pro in de 100ste editie van het KLM Open. Tot grote verbazing van Thomas Pieters, Matt Wallace en Patrick Reed - de spelers konden niet geloven dat de kranige Susan al de 100 had aangetikt - sloeg de Hilversumse met de driver een dappere bal richting green. 'Het was een geweldige dag en ik benieuwd naar de foto's en de filmpjes', zei Susan na afloop. Op haar eigen afslag had ze nog wel aan te merken. 'Normaal sla ik beter', zei ze met een glimlach.

Lees meer over
KLM Open