LPGA-Tourkaart ver weg voor Weber

Dewi Weber kende een erg slechte dag in haar jacht op een LPGA-Tourkaart. In de slotronde heeft ze een heel lage ronde nodig om alsnog promotie af te dwingen.

Dewi Weber stond na zes ronden van de finale van de Q-School op gelijk par en op de 37ste plaats. Na de zevende ronde staat er een score van +10 achter haar naam. Weber maakte op de baan van Pinehurst No. 9 acht pars en maar liefst tien bogeys voor een ronde 82. Met haar totaal van +10 is ze teruggevallen naar de zestigste plaats, de top-45 na de achtste en laatste ronde morgen krijgt een kaart voor de LPGA in 2020. Als Weber volgend jaar net als Anne van Dam op de LPGA wil spelen, heeft ze een heel sterke slotronde nodig want haar achterstand op de 45se plaats bedraagt vijf slagen. Als Weber er niet in slaagt speelrecht te veroveren, is ze volgend jaar opnieuw aangewezen op de Symetra Tour, het circuit onder de LPGA.  

Aan kop in de finale van de Q-School gaat de Chinese Muni He met -19. 

Leaderboard  

Beginnen met golf

Het is maar een balletje

In haar eerste column op GOLF.NL wordt duidelijk dat Ibtihal Jadib de golfsport ietwat heeft onderschat en zichzelf ietsiepietsie heeft overschat...
Lees meer
Beeld: Ladies European Tour
Spelersprofiel

Anne van Dam

Anne van Dam (1995) is de beste Nederlandse golfster. De Arnhemse speelt op de Ladies European Tour (LET), het hoogste niveau in Europa, en de LPGA Tour, het hoogste niveau wereldwijd. Anne wordt alom geroemd om haar krachtige swing en verre drives.
Lees meer
Lees meer over
LPGA Topgolf Qualifying School