Ronde 67 (-5) Anne van Dam

24 maart 2019 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam blijft het goed doen in de Bank of Hope Founders Cup. Na een ronde 66 op vrijdag kwam ze zaterdag tot 67 slagen.

Anne van Dam maakte zaterdag in de derde ronde van de Bank of Hope Founders Cup zes birdies en een bogey voor een ronde 67. Met -9 na 54 holes (74-66-67) steeg de 23-jarige Arnhemse twaalf plaatsen in het klassement naar de gedeelde 31ste plaats in het met $ 1.500.000 gedoteerde toernooi van de LPGA. In haar nog korte loopbaan heeft Van Dam elf toernooien gespeeld op de LPGA. Een zeventiende plaats is het Schots Open in 2018 is tot nu toe haar beste resultaat.  

-19

Er wordt laag gescoord op de Wildfire Golf Club in Phoenix. Aan kop gaat Yu Liu met -19. De Spaanse Carlota Ciganda is tweede met een slag achterstand. Bekijk de hoogtepunten van ronde 3 in de Player boven dit bericht.   

Leaderboard

De LPGA heeft sinds kort een nieuwe slogan om de Tour en golf voor vrouwen/meisjes te promoten, 'Drive On.' Bekijk het campagnefilmpje hieronder.  

Status

Van Dam, de nummer 63 op de wereldranglijst, veroverde vorig jaar in de Qualifying School van de LPGA Tour een kaart voor het Amerikaanse circuit. Ze zal in 2019 voornamelijk wedstrijden van de LPGA spelen maar haar status is niet hoog genoeg om een plaats te krijgen in alle toernooien van de LPGA Tour.

Lees ook Van Dam speelt voor 70 miljoen

Kalender LPGA 2019

Bekijk hier de reportage over Anne van Dam die GOLF.NL aan het begin van dit jaar maakte in Abu Dhabi.

Lees meer over

Anne van Dam LPGA