Topgolf

Luiten start sterk, Van Driel onderaan

Joost Luiten is voortvarend gestart aan de Valderrama Masters. De Nederlander kende met name een productieve tweede negen en tekende voor een ronde 68 (-3).
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Met een score van level par hield Joost Luiten zijn ronde goed bij elkaar in zijn eerste negen holes. Hij maakte al vrij snel zijn eerste birdie, op de par-5 11e. Na bogey op 13 volgde voor de Bleiswijker drie keer par, alvorens hij op 17 een nieuwe birdie mocht noteren. Zo leek hij de turn te gaan maken in -1, goed voor een plek bij de beste 25 spelers op dat moment. Een tweede bogey gooide wat dat betreft echter roet in het eten, waardoor hij op level par aan de tweede helft van zijn ronde moest beginnen.

Goede voortzetting

Luiten, die gisteren het mooie nieuws kreeg dat hij over drie weken voor de zevende keer mee mag doen aan The Open, sloeg op de eerste negen van Valderrama keihard toe. Hij noteerde allereerst een 3 op de par-4 eerste en volgde dat op met par. Op de twee volgende holes won Luiten opnieuw slagen, waarna hij ruimschoots in de top-10 was terug te vinden. Na par op zijn vijf afsluitende holes tekende hij voor een ronde 68 (-3), op dat moment goed voor een plekje bij de beste zes. Hij deelt zijn positie overigens wel met een aantal spelers.

Luiten was absoluut tevreden met zijn score van -3. 'Op Valderrama is -3 altijd goed want in alle omstandigheden blijft het een lastige baan. Op hole 17 kon ik niet met twee slagen voor de green gaan na een drive in de bunker, toch maak ik daar birdie door een putt van een meter of tien te holen. Dat was lekker, maar op hole 18 had ik twee keer pech. Eerst een dikke klodder modder aan mijn bal na de afslag en daarna sloeg ik een perfecte pitch die de vlag raakte en de green af stuiterde en een bogey. Dat was balen, maar mijn tweede negen liep heel goed vandaag.'

Van Driel +2

Darius van Driel bewoog vrijwel vanaf de start de verkeerde kant op. Na een snelle bogey op 2 kreeg hij op 4 een klap te verwerken, toen hij genoodzaakt was een 7 op zijn kaart te noteren op de par-5. Een nieuwe bogey volgde, maar op 8 was daar dan eindelijk ook de eerste birdie. Op hole 9 volgde meteen weer een bogey, maar op 10 en 11 liet Van Driel weer birdie noteren. Daarmee ging hij naar +2 en op de resterende zeven holes maakte de 30-jarige Hagenaar alleen maar pars voor een ronde 73 (+2). 

Garcia tweede

Ook Sergio Garcia is goed begonnen aan het toernooi dat hij host met zijn stichting. De winnaar van de laatste drie edities, in 2011, 2017 en 2018, hield de bogeys van de kaart en zette daar vijf birdies tegenover. Hij bracht een 66 (-5) binnen, op moment één slag achter leiders Victor Perez en Christiaan Bezuidenhout.

Leaderboard