Topgolf

Top-15 Anne van Dam op LPGA

Anne van Dam is 15de geworden in de Thornberry LPGA Classic, haar beste prestatie op de LPGA Tour. 'Het was een goed toernooi. Ik ben blij met een plek in de top-15.'
Beeld: LET

Beeld: LET

Anne van Dam speelde een foutloze laatste ronde in de Thornberry LPGA Classic. Op Thornberry Creek in Oneida (Wisconsin), liet de 23-jarige golfster vier birdies en een eagle noteren voor een ronde in 66 (-6) slagen. Met haar totaal van -20 eindigt Van Dam op de gedeelde vijftiende plaats, haar beste prestatie ooit op de LPGA Tour (was een 17de plaats in het Schots Ladies Open in 2018).

263 meter

Van Dam raakte in de slotronde 16 van de 18 greens in regulation en ze had 31 putts nodig. Haar drives vlogen gemiddeld 263 meter. Met de vijftiende plaats verdient Van Dam $ 25,166 en op de Race to CME Globe, de jaarranglijst staat de rookie op het Amerikaanse circuit op plek 93. Aan het einde van het seizoen behoudt de top-80 vol speelrecht.Voor de laatste ronde van de Thornberry Classic wenste Van Dam het Nederlands elftal via twitter succes in de finale tegen de VS. 


'Het was voor mij een goed toernooi', aldus Van Dam. 'Zeker de scores in het weekend. Helaas maak ik de eerste twee ronden iets te veel bogeys, om mezelf nog een kans te geven in het weekeind. Maar de laatste twee dagen ben ik toch nog behoorlijk geklommen in het klassement. Ik ben blij met een plek in de top-15. Op naar Toledo en daarna keer ik terug naar Europa voor een aantal toernooien.'

-29

De winst in de met $ 2.000.000 gedoteerde Thornberry LPGA Classic ging naar Shansan Feng. Dankzij een laatste ronde 63 kwam de Chinese uit op -29, een slag beter dan Ariya Jutanugarn uit Thailand. De winnende score van -29 is geen record, want vorig jaar won Sei Young Kim dit toernooi met -31. 

Leaderboard

Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Topgolf

Versla jij Joost in Beat the Pro?

Altijd al eens van Joost Luiten willen winnen? Dat kan, want als je in de maand juli speelt met de app GOLF.NL maak je kans om tijdens het KLM Open de strijd aan te gaan met de beste golfer van Nederland.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA