Topgolf

Van Dam schiet als komeet omhoog

Anne van Dam lijkt op weg naar een topklassering in de Thornberry LPGA Classic. Met haar beste ronde van de week (65) maakte ze op dag 3 een flinke sprong in het klassement.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Anne van Dam had de smaak te pakken op Thornberry Creek in Oneida (Wisconsin). Op de baan waar lage scores niet uitzonderlijk zijn, maakte de Nederlandse op alle (4) par-5's een birdie en nog vier op andere holes. Met slechts één bogey op de kaart bracht ze een score van 65 slagen binnen. Na de 69 op de openingsdag en 68 op dag twee was dat weer een verbetering op Thornberry Creek. 

Met een totaal van 202 slagen steeg ze bijna veertig plaatsen in het klassement. Van Dam staat na drie speelronden op plek 13 en speelt vandaag de slotronde met de Deense Nicole Broch Larsen, een van haar vriendinnen op de tour. 

Aan kop

De leiding in de Thornberry LPGA Classic is in handen van drie Aziatische speelsters en één Amerikaanse. Een van hen is de Chinese Shansan Feng, die net als Van Dam een ronde 65 noteerde. De ervaren Aziatische, die al negen keer keer won op de LPGA Tour waaronder een major in 2012 (LPGA Wegmans Championships), deelt de koppositie met Tiffany Joh (VS), Ariya Jutanugarn (Thailand) en Sung Hyun Park (ZKo). 

De achterstand op dat viertal voor Van Dam is zes slagen. Dat lijkt erg veel om goed te maken. Maar een top-10 klassering zit er zeker in voor de rookie op de LPGA Tour.

Leaderboard


Beeld: Golfsupport.nl
Tours

LPGA Tour

De LPGA Tour in de Verenigde Staten is het belangrijkste wedstrijdencircuit in vrouwengolf. Na Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel kwalificeerde Anne van Dam zich eind 2018 als derde Nederlandse speelster ooit voor deze tour.
Lees meer
Topgolf

Versla jij Joost in Beat the Pro?

Altijd al eens van Joost Luiten willen winnen? Dat kan, want als je in de maand juli speelt met de app GOLF.NL maak je kans om tijdens het KLM Open de strijd aan te gaan met de beste golfer van Nederland.
Lees meer
Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA