Topgolf

Luiten mist cut na teleurstellende 76

Joost Luiten gaat niet meedoen om de prijzen bij het Iers Open. Na een tweede ronde 76 (+6) mist hij de cut in het toernooi dat onderdeel is van de Rolex Series.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Joost Luiten wist al na zijn eerste 3 holes dat het lastig ging worden om zich nog te plaatsen voor het weekend op de Lahinch Golf Club. Hij noteerde drie bogeys op rij, waardoor hij al meteen tot achtervolgen was veroordeeld. Op de rest van zijn eerste negen kon de Bleiswijker de schade niet meer beperken. Sterker nog, op de par-3 8e moest hij een nieuwe bogey incasseren. Zo maakte hij in +4 de turn, zowel voor de dag als voor het toernooi.

Ook op de tweede negen keerde het tij niet. Integendeel, Luiten zakte hier verder weg naar de achterhoede in het klassement. Na bogeys op 12, 13, en 15, en dan toch nog een birdie op zijn afsluitende hole, tekende hij voor een teleurstellende 76 (+6). 

'Het was een week waarin eigenlijk alles tegenzat', aldus Luiten na de ronde. 'Het begon met mijn golftas die na mijn vlucht met British Airways pas woensdag in de ochtend op Lahinch arriveerde. Omdat ik niet in de Pro-Am zat kon ik geen oefenronde spelen en dat is op een baan die ik helemaal niet kende natuurlijk heel vervelend. Eerder in de week was mijn telefoon gecrasht en nu heeft ook mijn laptop het hier begeven. Dat zijn allemaal geen excuses voor het missen van de cut, maar voor mij geeft het wel aan dat het gewoon niet mijn week was. Lahinch was ook niet bepaald mijn type baan, maar ik speelde ook gewoon niet goed.'

Schots Open?

 Luiten weet nog niet of hij komende week het Schots Open speelt. 'Ik heb nog geen beslissing genomen. Aan de ene kant wil ik graag spelen want het is een groot toernooi, maar misschien is werken aan mijn spel in voorbereiding op The Open wel beter. Morgen hak ik de knoop door.'

Zuid-Afrikaanse leider

Luiten is niet de enige die op dag 2 niet meekon met het scorende geweld van de spelers bovenaan het leaderboard. Dit gold ook voor Padraig Harrington, die de dag nog begon als leider op -7. De Ierse routinier kwam niet verder dan een 73 (+3), waardoor hij flink wat plaatsen heeft in moeten leveren. Zander Lombard begon de vrijdag op de Ierse linksbaan als nummer 2 en sluit hem af als leider. De Zuid-Afrikaan volgde zijn -6 van gistermiddag op met een -3, waardoor hij op -9 één slag voorsprong heeft op Eddie Pepperell.

Leaderboard