Topgolf

Productieve openingsronde Van Dam

Anne van Dam is voortvarend van start gegaan bij de Thornberry Creek LPGA Classic in Wisconsin. Met haar openingsronde 69 (-3) staat ze in de top-50.

Anne van Dam startte op de tweede negen van Thornberry Creek at Oneida en liet al gauw haar eerste bogey noteren. In plaats van meteen bij de pakken neer te gaan zitten, sloeg ze keihard terug. De Arnhemse maakte birdie op 13 en even later een eagle op de par-5 15e. Nog een birdie en een bogey brachten Van Dam halverwege haar openingsronde op -2.

In de tweede helft won Van Dam nog één slag. Twee birdies en een laatste bogey brachten haar totaal na 18 holes op -3, goed voor de gedeelde 46ste plek. Dat je laag moet gaan om op deze baan in het oosten van de Amerikaanse staat Wisconsin te winnen staat vast, vorig jaar was de winnende score  namelijk -31. Yu Liu heeft ook nu weer de toon gezet voor een eindtotaal in die richting. Met -10  (ronde 62) voert de Chinese het leaderboard aan, maar de achtervolgers hijgen haar in de nek. Nog niet iedereen heeft overigens al een score binnengebracht. Vanwege te gevaarlijke omstandigheden werd de ronde voortijdig stilgelegd.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA