Loading the player...
Beelden van de vierde ronde van de Dubai Desert Classic
Bron: Ziggo Golf

DeChambeau wint met recordscore

27 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Bryson DeChambeau heeft met overmacht de Omega Dubai Desert Classic op Emirates GC gewonnen.

Bryson DeChambeau was de leider na drie ronden op de Majlis Course van Emirates GC. Dankzij een slotronde in 64 slagen (-8) eindigde hij op 24 onder par en dat was zeven slagen beter dan de nummer twee, Matt Wallace. Ian Poulter en Sergio Garcia werden derde, samen met Alvaro Quiros en Paul Waring.

Het totaal van -24 was een slag beter dan de oude winnende recordscore in de Dubai Desert Classic. de Chinees Haotong Li won het toernooi vorig jaar met -23. Dit jaar werd hij edeeld 12de.

De 25-jarige DeChambeau, voor het toernooi in Dubai nummer vijf van de wereld, was de hoogst geklasseerde speler in de dertigste editie van de wedstrijd. Hij wint voor het eerst een wedstrijd van de European Tour. Het is de vierde zege in de laatste negen wedstrijden die de Amerikaan speelde.

De 49-jarige Ernie Els, na drie ronden gedeeld derde, eindigde op de gedeelde 12de plaats. Els, de houder van het baanrecord (61), won het toernooi in Dubai drie keer: 1994, 2002 en 2005. 

De beste Belg in Dubai was Thomas Pieters die gedeeld 29ste werd. Joost Luiten miste vrijdag de cut op een slag. In de Race to Dubai na Dubai is de Nederlander achtste, hij was zesde.

Eindstand. Race to Dubai.

Daan Slooter van Ziggo Golf sprak donderdag in Dubai uitgebreid met Joost Luiten, bekijk het interview hier:

Loading the player...