Geen slow play meer met de FinnCycle?
Beeld: Sun Mountain

PGA Show: driver van goud en Tinder voor golfers

27 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Afgelopen week vond in Florida de jaarlijkse PGA Merchandise Show plaats. Op de grootste golfbeurs ter wereld staan elk jaar zo'n 1.000 bedrijven om hun nieuwe golfspullen te tonen. GOLF.NL zet een aantal opvallende nieuwe producten voor je op een rij.

Vroem vroem!

Zoals elk jaar zijn er weer opvallend veel scooters, motors en andere voertuigen om de 'saaie' trolley en buggy te vervangen. Er zijn zelfs bedrijven die inzetten op een voertuig waarmee je niet alleen naar de golfbaan rijdt, maar ook daadwerkelijk de baan mee op kan. In die laatste categorie valt de nieuwe FinnCycle van Sun Mountain:

De FinnyCyle verschijnt in 2019. De scooter rijdt op een lithium batterij die 36 holes meegaat. Hard scheuren over de baan is er (gelukkig) niet bij, want de FinnCycle gaat niet harder dan een normale golfbuggy (+/- 25 km/h). Prijs: n.n.b.

Phat Golf Scooter

Er zijn meer scooters voor op de golfbaan. De Phat Golf Scooter (Prijs: $2995,-) gaat iets harder, en je golftas staat niet tussen je benen, maar achterop. Dat ziet er zo uit:

FootJoy Fury

Natuurlijk waren er ook veel (golf)kledingmerken om de nieuwe collecties van 2019 te showen. Zo lanceerde FootJoy deze week op de PGA Show een nieuwe schoen: Fury. De aandacht in het nieuwe model met spikes is gegaan naar maximaal comfort in een sportief jasje. 

Een schoen die comfortabel zit en tegelijkertijd heel veel stabiliteit biedt, het is een moeilijke combinatie. Met de Fury denkt FootJoy die ideale mix te hebben gevonden. Tourspelers als Rafa Cabrera Bello en Brandon Stone waren in ieder geval direct verkocht en dragen de 'athletic fit' schoenen al tijdens hun rondes. Het nieuwe model is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, wit en blauw. 
De FootJoy Fury schoenen zijn vanaf 15 februari verkrijgbaar. Prijs: €199,-

G/FORE gaat voor sportief

Het luxe merk G/FORE heeft een aardig track record als het gaat om opvallende en klassieke golfschoenen. Op de PGA Show lanceerde het merk een sportieve schoen (die wel erg veel weg heeft van een Nike schoen....) met een opvallend kleurtje. Prijs: €208,-
 

Tinder voor golfers: Fourball

Geen zin meer om alleen te spelen? Zoek je nog een vierde persoon voor je 'fourball'? Geïnspireerd op de succesvolle datingapp Tinder is er nu een app die golfers aan elkaar moet verbinden. Niet bekend met Tinder? Als je hebt ingesteld in welke straal je wilt zoeken krijg je foto's te zien van golfers (m/v) in je omgeving. Je 'veegt' naar rechts als je een rondje golf met de persoon wel ziet zitten, en naar links als het je niks lijkt. Naast de straal waarin je zoekt kan je filters instellen op geslacht, leeftijd en - speciaal voor golf - handicap. Prijs: gratis (iOS/Android)

Gouden driver

Ga jij voor goud op de golfbaan? Deze Diama GIII driver is verguld met goud. Niet geheel verrassend is de driver 'non-conforming', oftewel je mag er geen wedstrijden mee spelen. Prijs: $2200,-  

Lynx op de weg terug

Het merk Lynx - lang geleden wonnen Freddie Couples en Ernie Els, hun eerste major met Lynx clubs - is bezig aan een comeback. Met de Lynx Prowler VT Driver proberen ze op de PGA Show de aandacht te trekken. En dat doen ze met een hele opvallende driver. Niet vanwege de kleur, maar vanwege een nieuwe technologie. 

Er zijn veel drivers die je kunt afstellen, maar er is een groot nadeel: als je de loft met een aanpasbare hosel aanpast, verandert ook de stand van het clubblad (meer open of dicht). Voor Lynx was het een reden om het net even anders te doen. De oplossing volgens Lynx? Je koopt een driverkop en vervolgens koop je het bijpassende clubblad, die je met vijf schroeven kan bevestigen. Je kunt kiezen uit vijf lofts (8-12) en vijf 'face angle' opties (1, 2 graden open, neutraal of 1,2 graden dicht). Samen maakt dat 25 verschillende clubbladen waaruit je kan kiezen. Of de driver ook in Nederland te koop zal zijn, en of we Lynx hier weer vaker terug gaan zien, is afwachten. Prijs: $525,- (inclusief twee clubfaces, los te koop voor $120,-).

Arccos Link

Er zijn de laatste jaren veel gadgets verschenen waarmee je je golfspel kunt analyseren, de zogenaamde 'trackers'. Een van de nadelen van sommige trackers is dat je je telefoon tijdens het spelen in je zak moet houden. Marktleider Arccos - die ook een systeem gebruikt waarbij je je telefoon in de zak moet houden om slagen te registreren - heeft daar een oplossing voor bedacht: Arccos Link. Het zeer lichte apparaatje (25 gram) registreert al je slagen tijdens de ronde zonder dat je daar een telefoon voor nodig hebt. Prijs: $60/£60


Clubs in een rugtas: Grasshopper 

Onder het motto 'Dragen hoeft geen probleem te zijn!' heeft ontwerper Jonas Grandér een interessante draai gegeven aan de golftas. Volgens de Zweed zijn normale draagtassen onhandig en belasten ze de rug verkeerd.

'Bij gebruik hangen ze horizontaal of semi-horizontaal over de rug. De standaard draagtas biedt op die manier een slecht zwaartepunt en zorgt voor scheve belasting van de rug wat resulteert in pijn in rug en schouders. De clubs zijn vaak niet gefixeerd en rammelen in de tas. De oplossing is om een tas te hebben die je draagt als een rugzak!', aldus de makers achter Grasshopper. Prijs: €299,-.

Mis je een nieuw product in deze lijst? Laat het ons weten via redactie@golf.nl

Om een indruk te krijgen van de enorme PGA Show ging topspeelster Dewi Weber vorig jaar naar Orlando om een kijkje te nemen:

Lees meer over

Equipment