Joost Luiten
Joost Luiten
Beeld: Getty Images

Luiten mist de cut in Dubai

25 januari 2019 Redactie GOLF.NL
Na een ronde 72 op dag twee van de Omega Dubai Desert Classic heeft Joost Luiten de cut gemist - op één slag.

Joost Luiten startte vrijdagochtend vroeg op hole 10 en hij stond er na 16 holes op de Majlis Course van Emirates Golf Club heel goed voor. Hij maakte birdie op de par-3 elfde, de par-5 18de en de par-4 vijfde. 

Maar op zijn 17de hole van de dag, de par-4 achtste, moest de 33-jarige Nederlander een double bogey op de kaart schrijven en op de par-4 negende maakte hij bogey. Met 70 en 72 slagen (-2) miste Luiten de cut op één slag.

'Vandaag heb ik het helaas te makkelijk weggegeven aan het eind van de ronde', zei Luiten. 'Ik had nog steeds wat fysieke klachten (gister had ik maagklachten) maar ondanks dat en ondanks dat ik niet goed speelde wist ik toch te scoren met -3 na 10 holes.'

'Daarna parren tot de zevende', aldus Luiten. 'Maar op mijn laatste twee holes kwam ik met de gemiste fairways - eigenlijk al de hele dag dat ik geen fairway raakte - niet weg. Op 8 moest ik zijwaarts uit het zand en daar kwam ik niet goed uit. Toen vanuit het zand net voor de green en geen up and down en een dubbel op de kaart. Op 9 wederom de fairway links gemist. Een ijzer-6 rechts naast de green maar de chip kwam hard uit uit hoge gras naar een downhill green en rolde er net overheen. Toen een chip op 1 meter en een bogey. Level par voor de dag dus en al het harde vechten gooi je helaas weg op de laatste twee holes.'

Luiten werd vorige week derde in het Abu Dhabi HSBC Championship. Door die prestatie steeg hij op de wereldranglijst naar de 75ste plaats. 

Leiders

De Amerikaan Bryson DeChambeau (66-66) en Lucas Herbert uit Australië (69-63) gaan aan de leiding met -12. Alvaro Quiros en Ernie Els zijn vooralsnog derde met 11 onder par.

Sergio Garcia uit Spanje en de Belg Thomas Detry zijn met -8 gedeeld 14de. De Belgen Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts hebben net de cut gehaald. Leaderboard. Race to Dubai.

Lees ook Wie speelt waar? Week 4.

Daan Slooter van Ziggo Golf sprak donderdag in Dubai uitgebreid met Joost Luiten, bekijk het interview hier:

Loading the player...


Bryson DeChambeau in Dubai: