Samenvatting ronde vier van het Genesis Open

Luiten van 68ste naar 71ste plaats

18 februari 2019 Redactie GOLF.NL
J.B.Holmes won afgelopen zondag het Genesis Open en staat na deze zege weer in de top 50 van de wereldranglijst. Joost Luiten, die afgelopen week niet actief was, is drie plaatsen gezakt in de world rankings.

PGA Tour

De Amerikaan J.B. Holmes won zondag met een slotronde in 70 slagen en een totaal van -14 het Genesis Open. Landgenoot Justin Thomas liep de zege op Riviera CC bij Los Angeles mis door een slotronde in 75 slagen. Thomas werd tweede met dertien onder par en Si Woo Kim eindigde op de derde plaats met -12. Rory McIlroy werd gedeeld vierde en Tiger Woods gedeeld 15de.

Holmes is op de wereldranglijst 58 plaatsen gestegen, van plaats 100 naar 42. Justin Thomas is nog steeds nummer vier van de wereld maar McIlroy is een plaats gestegen en is nu nummer acht op de Official World Golf Ranking.

Bekijk bovenaan deze pagina een samenvatting van de slotronde. Eindstand Genesis Open.

European Tour

De Nieuw-Zeelander Ryan Fox boekte zondag op Lake Karrinyup Country Club in Australië zijn eerste overwinning op de European Tour. In de finale van het ISPS Handa World Super 6 Perth, een gecombineerd strokeplay- en matchplay-toernooi, versloeg hij Adrian Otaegui. De Belg Thomas Pieters werd in de achtste finale uitgeschakeld. Fox is op de wereldranglijst 19 plaatsen gestegen naar de 66ste plaats.

Eindstand World Super 6 Perth.

Loading the player...

De Nederlanders in de top 1000 van de wereldranglijst

Joost Luiten speelde afgelopen week niet maar hij komt donderdag weer in actie. Deze week staat het World Golf Championship-Mexico Championship op het programma. In de Race to Dubai is de 33-jarige Nederlander nummer acht, net als een week eerder. Op de wereldranglijst is Luiten drie plaatsen gezakt, van plek 68 naar 71.

Vrouwen

Anne van Dam hoopte vorige week het ISPS Handa Australian Open te spelen, maar ze was en bleef reserve en plaatste zich ook niet via een kwalificatiewedstrijd. Van Dam doet deze week mee aan een wedstrijd van de Ladies European Tour, de Pacific Bay Resort Australian Ladies Classic Bonville. Het toernooi wordt gespeeld op Bonville Golf Resort.

Pasqualle Coffa deed afgelopen week mee aan de Dimension Data Ladies Pro-Am, een wedstrijd van de Zuid-Afrikaanse Sunshine Tour. Coffa werd elfde.