Nieuws

Ook in 2021 en 2022 een KLM Open

Heel mooi nieuws voor golf in Nederland: KLM blijft minimaal tot en met 2022 titelsponsor van het Dutch Open dat gespeeld wordt op Bernardus Golf.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

‘Een unanieme beslissing binnen KLM.’ Dat zei Harm Kreulen, directeur KLM Nederland, over het besluit om het titelsponsorschap van het Dutch Open met nog eens twee jaar te verlengen tot en met 2022. ‘Het KLM Open van 2020 (17-20 september) wordt de zeventiende editie op rij dat we titelsponsor zijn. Vorig jaar wilden we de honderdste editie graag in onze achtertuin vieren (The International in Amsterdam), maar we zijn heel blij dat we de komende jaren naar Bernardus gaan want het is een prachtige baan en Nederland is natuurlijk groter dan de Randstad.’ Kreulen sprak tijdens een persbijeenkomst op Bernardus de hoop uit het recordaantal toeschouwers van dit jaar op The International (51.000) in 2020 minimaal te evenaren.

'9 of 9,5'

Eerder was al bekend dat de eerstvolgende drie edities van het KLM Open worden gespeeld op Bernardus Golf in Cromvoirt, de in 2018 geopende topbaan van zakenman Robert van der Wallen. ‘Voor het eerst in vijftig jaar komt het KLM Open weer naar Brabant en daar zijn we trots op,’ aldus Van der Wallen. Bezoekers van het KLM Open dit jaar op The International gaven het toernooi in een onderzoek een 8,5. Van der Wallen: ‘Een 8,5 is een heel mooi cijfer, maar als ondernemer wil ik natuurlijk hoger. We gaan voor een 9 of een 9,5 in 2020.’

Joost Luiten

Joost Luiten was niet aanwezig op Bernardus omdat hij in het vliegtuig zat op weg naar zijn vakantiebestemming. Welke bijzondere plek dat is, vertelt de tweevoudig winnaar van het KLM Open (2013 en 2016) in onderstaand filmpje. En Luiten heeft ook nog een mooi persoonlijk nieuwtje van het sponsorfront.


Klik hier voor een historisch overzicht van het Dutch Open. Klik hier voor een overzicht van de banen waarop het KLM Open is gespeeld.

Kijk op klmopen.nl voor meer informatie.