Equipment

Met deze bal altijd een hole-in-one...

Eureka! De redding voor heel erg gefrustreerde golfers die slechts genoegdoening vinden in perfectie is nabij. Een golfbal die na één slag in de hole verdwijnt…

Het is geen grap, of misschien toch wel een beetje. Autofabrikant Nissan heeft een golfbal gemaakt die - nadat je ‘m met de golfclub hebt geraakt - ‘zelfstandig de hole vindt. Achttien keer een hole-in-one, lijkt je dat wat? Hoe dan?

Addertje

Te mooi om waar te zijn? Ja en nee. Er zit natuurlijk wel een addertje onder de fairway.
Het balletje heeft wel wat hulp nodig. Van een camera boven de golfbaan namelijk. Die neemt de locatie van de bal en de hole waar en stuurt vervolgens informatie over de ideale route over de fairway en green naar de hole door naar het balletje. De bal wordt door jouw club in beweging gebracht, maar maakt daarna gebruik van een mini-elektromotor om zijn weg naar de eindbestemming te vinden.

Homecourse

Heel leuk, maar je hoeft deze bal dus voorlopig nog niet aan te schaffen (als dat al kan) en in je tas te stoppen, want je hebt er op jouw homecourse nog niet veel aan. Waarom heeft Nissan er dan zo veel geld en tijd ingestopt om dit te ontwikkelen? Simpel, het is een leuke en inventieve manier om aandacht te vragen voor het ProPilot systeem, dat gebruikt wordt in de zelfrijdende auto, die jou natuurlijk wel straks naar je homecourse kan rijden terwijl jij op de achterbank alvast je golfschoenen aantrekt…

Beeld: GOLF.NL
Equipment

Jouw bal of die van Joost?

Wat is het verschil tussen een tourbal en een goedkopere 'normale' golfbal? Waarom heeft een duurdere golfbal meer lagen, en wat heb je aan die extra lagen? GOLF.NL zocht het uit bij de lancering van de nieuwe Titleist Pro V1, de meest gebruikte bal op de professionele tours.
Lees meer
Equipment

9 tips: kies de beste bal

Liet jouw golfniveau het vroeger nog toe om regelmatig een netje ‘lakeballs’ aan te schaffen, tegenwoordig pak je de zaken serieuzer aan. De set clubs is op orde, met regelmaat wordt een lesje geboekt en de handicap gaat langzaam omlaag. Nu nog een vast merk en model golfbal. Want iedereen zegt dat dit belangrijk is. Maar hoe kies je het juiste type uit het enorme aanbod? Hier 9 tips van een expert van Titleist.
Lees meer