Wat is het verschil tussen een tourbal en een normale golfbal?
Wat is het verschil tussen een tourbal en een goedkopere 'normale' golfbal? Waarom heeft een duurdere golfbal meer lagen, en wat heb je aan die extra lagen? GOLF.NL zocht het uit bij de lancering van de nieuwe Titleist Pro V1, de meest gebruikte bal op de professionele tours.

Waarom spelen de beste golfers en golfsters met een andere golfbal dan gewone stervelingen? Dat heeft voor golfers in Nederland vooral met de prijs te maken. Nederland is het enige land ter wereld waar Acushnet (het moederbedrijf van Pinnacle en Titleist) meer goedkope Pinnacle golfballen verkoopt dan van Titleist. En zo gek is dat niet, want een tourbal - bijvoorbeeld de Titleist Pro V1 van Joost Luiten - kost omgerekend zo'n €4,90 per bal. Als je nog weleens een bal kwijtraakt kan dat in de papieren lopen.

MIS GEEN VIDEO EN ABONNEER JE OP HET GOLF.NL YOUTUBE KANAAL

Als je goed zoekt naar (online) acties en kortingen in je lokale golfshop, dan kan je een tourbal al voor aardig wat minder geld kopen. Zo krijg je (bij elke golfshop) als je drie dozijn Titleist Pro V1 koopt, er een dozijn gratis bij. Maar wat is eigenlijk het verschil in prestatie als je de duurdere tourbal vergelijkt met een goedkopere golfbal. Heeft iedereen baat bij het spelen met een tourbal? 

In de video boven dit bericht leggen wij het verschil uit en vergelijken we de nieuwe Titeist Pro V1 met de Titleist Velocity (ongeveer €2,90 adviesprijs per bal). 

Laat onder de video een reactie achter: met welke bal speel jij, en waarom?    

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe Pro V1 en Pro V1x van Titleist.

  • Auteur Redactie GOLF.NL