tiger woods wint tour championship
Woods na zijn overwinning in het Tour Championship in 2018
Beeld: Getty Images

$ 1.275.000 voor gokje op Tiger

19 april 2019 Redactie GOLF.NL
Na de historische zege van Tiger Woods in de Masters kunnen we natuurlijk niet wachten om de winnaar van vijftien majors weer aan het werk te zien. Wanneer dat gaat gebeuren? En

Deze week zal Tiger Woods het ongetwijfeld heel rustig aan hebben gedaan. Een enkele doen media-verplichting, gekleed in het groene jasje van de Masters-kampioen, en vooral zijn lichaam rust gunnen. Woods is inmiddels 43 en de talrijke blessures en operaties hebben hun sporen achtergelaten. Tiger gaf begin dit jaar al aan niet heel veel toernooien te spelen en dat zal na de overwinning zondag op Augusta National zeker niet veranderd zijn. Woods is een golfer die zelden ruim van tevoren aangeeft welke toernooien hij gaat spelen. Ook nu is dat gissen, maar zo goed als zeker is dit zijn schema voor de komende periode.

2 – 5 mei, Wells Fargo Championship, Quail Hollow Club, North Carolina.

Woods speelde zeven keer een PGA Tour toernooi op Quail Hollow. Hij won in 2007. Een nieuwe zege zou mooi zijn, maar Tiger zal dit toernooi vooral gebruiken als voorbereiding voor de major twee weken later.

16 – 19 mei, PGA Championship, Bethpage State Park, Black Course, New York.

Het PGA Championship is verhuisd van augustus naar mei en dus een maand na de Masters al de tweede major van het jaar. Woods won het PGA vier keer, voor het laatst in 2007.

30 mei – 2 juni Memorial Tournament, Muirfield Village GC,  Dublin, Ohio.

Het toernooi van Jack Nicklaus, de man op wie Woods jacht maakt. Nicklaus won achttien majors, dat aantal leek onaantastbaar maar nu Tiger de Masters heeft gewonnen is alles weer mogelijk.

13 – 16 juni, US Open, Pebble Beach Golf Links,  Pebble Beach,  Californië.

Het decor van de meest dominante zege van Woods. In 2000 won hij op Pebble Beach het US Open met maar liefst vijftien slagen voorsprong. Volgens veel kenners heeft er nooit iemand beter golf gespeeld dan Tiger in die week. Kan Tiger op Pebble majorzege nummer zestien behalen? Of komt hij aan de start met al zestien majors op zak na een zege in het PGA een maand eerder? Het valt allemaal niet uit te sluiten, maar dat we reikhalzend uitkijken naar het volgende optreden van Tiger dat is zeker. 

Gokken op Tiger

Woods maakte heel veel mensen gelukkig met zijn overwinning in de Masters, maar James Adducci was de meest fortuinlijke. De 39-jarige Amerikaan verdiende met de zege van Tiger maar liefst $ 1.275.000 Adducci had bij William Hill Casino $ 85.000 ingezet op een overwinning van Woods tegen een notering van 14-1. Een opmerkelijk verhaal want Adducci, die zichzelf bekend maakte als een kleine handelaar op de beurs, leek niet direct geld over te hebben met een hypotheek op zijn huis en diverse langlopende leningen. Hij verklaarde ook dat dit zijn eerste inzet was ooit op een sportwedstrijd. 

USA Today dook in de zaak en meldde dat Adducci vier keer was aangeklaagd voor huiselijk geweld – en had bekend – en diverse andere kleinere misdrijven op zijn naam heeft staan. Adducci had ook verteld dat hij toestemming had voor het plaatsen van de weddenschap van zijn vrouw maar USA Today achterhaalde dat hij niet getrouwd is. Wordt ongetwijfeld vervolgd, maar Adducci heeft het geld wel binnen.

Bookmakers: Tiger 1500-1 

Woods is na zijn overwinning in de Masters bij de bookmakers meteen de favoriet voor het PGA, de volgende maand te spelen major. Wie nu 85.000 dollar over heeft en dat inzet bij gokbureau paddypower.com krijgt acht keer zijn inzet terug. Dustin Johnson en Rory McIlroy staan net iets hoger genoteerd: 9-1.

Uiteraard kun je op van alles en nog wat wedden, dit zijn een paar Tiger Specials.

Pas echt lucratief is deze maar de kans daarop is dan ook minimaal, hoe goed Tiger ook weer aan het spelen is: als Woods in juni het US Open op Pebble Beach met vijftien slagen voorsprong wint, net als in het jaar 2000, dan krijg je 1500 keer de inzet terug. Make your betts ladies and gentleman ...

Mis nooit wat: klik hier voor alle leuke golfweetjes en -tips in onze nieuwsbrief!}