najaarscompetitie ngf

Vorm je eigen team voor de Najaarstour

26 september 2018 Redactie GOLF.NL
Leden van een golfvereniging kunnen zich tot 1 oktober 2018 met een clubteam opgeven voor de NGF Najaarscompetitie.

Golf als teamsport is de allerleukste vorm van golf. De NGF Najaarstour biedt clubleden de mogelijkheid om een eigen clubteam van vier golfers samen te stellen. De spelers (en reserves) moeten handicap 36,0 of lager hebben maar er zijn geen leeftijdeisen. Het mag een gemengd team zijn en je mag ook de teaching professional van je club in je team opnemen. 

De formule van de NGF Najaarstour in het kort:

  • 4 keer spelen op 4 zondagen in een (mixed) team van 4 spelers
  • Je speelt één keer thuis en drie keer op een andere baan.
  • Ieder teamlid speelt 18 holes individueel stableford met handicapverrekening; de 3 beste scores van de 4 spelers tellen mee voor de teamscore.
  • De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. Maar verder zijn er geen eisen: iedereen mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner. 
  • De speeldagen dit jaar zijn zondag 14 oktober, zondag 21 oktober, zondag 28 oktober en zondag 4 november.

Let wel op:

  • De inschrijving sluit op maandag 1 oktober.
  • Schrijf je in via het clubsecretariaat of de manager op de club. Bij inschrijving gaat een vereniging akkoord met een maximale greenfee van € 35 per speler van de bezoekende teams.

De poule-indeling wordt op 3 oktober bekendgemaakt. De indelers houden rekening met de lengte van de ontvangstbaan; korte banen worden ingedeeld bij elkaar en lange banen bij elkaar. Er wordt gestreefd naar een indeling waarbij de reistijden beperkt blijven.

Elk jaar komen de beste tien poulewinnaars uit in een nationale finale. Die werd vorig jaar gewonnen door een team van Oude Maas. De eindstrijd wordt in 2018 weer gespeeld op Anderstein, ditmaal op zondag 11 november. 

Lage handicappers kunnen ook een team vormen. Aydan Verdonk is een voorbeeld van een speler die enkele jaren geleden heeft meegedaan aan de NGF Najaarstour.

Meer informatie: golf.nl/najaarstour.

}