NGF

NGF Najaarscompetitie: golfen in teamverband

Golf is niet alleen een leuke maar ook een heel sociale sport. Zeker als je in teamverband speelt. De Najaarscompetitie van de NGF is een laagdrempelige competitie waaraan clubleden in teams kunnen meedoen.

De opzet

Er zitten vier spelers in een team en in principe vier teams in een poule, waarbij je ook op je eigen baan speelt. Die vier teams spelen tegen elkaar. De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. De spelers (en reserves) moeten handicap 36,0 of lager hebben maar verder zijn er geen eisen; iedereen van elke leeftijd mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner. Elk jaar strijden de beste teams om de landstitel.

2020

De Najaarscompetitie van de NGF is een laagdrempelige competitie waaraan clubleden in teams kunnen meedoen. En met ingang van 2020 wordt naast de zondag ook op de woensdag een Najaarscompetitie georganiseerd. De inschrijving sluit op woensdag 16 september en de indeling wordt gepubliceerd op woensdag 23 september.

Op de woensdag is de spelvorm negen holes individueel stableford en negen holes greensome stableford, beide met handicapverrekening. Op de zondag is de spelvorm achttien holes individueel stableford met handicapverrekening.

De vier speeldagen voor de Najaarscompetitie op woensdag zijn: 7, 14, 21 en 28 oktober. De vier speeldagen voor de Najaarscompetitie op zondag zijn: 11, 18, 25 oktober en 1 november.

Voor de tien beste poulewinnaars van de woensdag en zondag wordt op 8 november op Golfclub Anderstein een finale georganiseerd met als inzet het Landskampioenschap.

Reglement Najaarscompetitie 2020.

 

NGF Competitie

2019

Zondag 10 november werd op een zonovergeten Anderstein de meer dan geslaagde finale van de Najaarscompetitie 2019 gespeeld. Deze finale werd gewonnen door het jeugdige team van de Koninklijke Haagsche en mogen zich nu een jaar lang Landskampioen Najaarscompetitie noemen. Nogmaals van harte!

Volledige uitslag finale 2019.

De eerste speelronde was op zondag 13 oktober. En de volgende drie speelronden waren op zondag 20 en 27 oktober en zondag 3 november. Op zondag 10 november werd de finale voor de tien beste poulewinnaars gespeeld op Golfclub Anderstein.

Eindstanden Najaarscompetitie 2019. Update 5-11-19. De groen gearceerde poulewinnaars hebben zich geplaatst voor de finale op Anderstein. Een informatiemail is vandaag, 5-11, naar de coördinator verzonden.

Voor de finale op 10 november op Golfclub Anderstein kwalificeren zich de tien beste poulewinnaars. Aangezien niet in alle poules evenveel teams zitten, er zijn namelijk poules met drie en vier teams, zal de kwalificatie als volgt verlopen:
  • De twee beste poulewinnaars van de zes poules met drie teams plaatsen zich voor Anderstein.
  • De acht beste poulewinnaars van de 27 poules met vier teams plaatsen zich voor Anderstein.

De beste poulewinnaars worden bepaald aan de hand van de meest behaalde wedstrijdpunten. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten wordt gekeken naar het totaal aantal behaalde stablefordpunten. Mocht dit gelijk zijn voor een beslissende plaats voor de finale, dan beslist het lot.

Indeling Najaarscompetitie 2019. Update 8-10-19. Wijzigingen Poule 6, 24, 25, 31 en 32.

Wedstrijdformulier 4 teams in een poule.

Wedstrijdformulier 3 teams in een poule.

2018

De finale van 2018 is gewonnen door Golfclub Almeerderhout. Het team won met miniem verschil van Harderwold; er was zelfs een tweede afvallende score nodig om de winnaar uit te kunnen roepen, want na de normale telling (drie beste scores bepalen teamscore) was de stand gelijk. Beide clubs behaalden 97 stablefordpunten. Nadat de twee minste scores van de teamscore waren afgehaald, had Almeerderhout één schamel stablefordpunt meer (69 om 68). De vader-zoon combinatie Sanglier en Hoogerwerf mag zich nu een jaar lang Landskampioen Najaarscompetitie noemen.

Einduitslag finale 2018.

Hier vindt u het volledige reglement van de Najaarscompetitie 2018.

Eindstand Najaarscompetitie 2018 na speelronde 4, poulewinnaars die zich geplaatst hebben voor de finale zijn geel gearceerd. De team(captains) hebben inmiddels een uitnodigingsmail ontvangen.

Indeling Najaarscompetitie 2018, update 12-10, ontvangstdagwijziging poule 3 en poule 10

2017

Op zondag 12 november heeft onder herfstachtige omstandigheden de Finale van de Najaarstour plaatsgevonden. Glorieuze eindwinnaar werd het team van Oude Maas. Zij mogen zich een jaar lang Landskampioen van de Najaarscompetitie noemen. De volledige uitslag van de Finale kun je hieronder bekijken.

Uitslag Finale Najaarstour 2017

Eindstanden poules Najaarstour 2017

Indeling Najaarstour 2017, update 9-10, ontvangstdagwijziging poule 3

2016

Hieronder staan alle uitslagen van de Najaarstour 2016 die uiteindelijk door het team van De Herkenbosche is gewonnen.

Eindstand poulewedstrijden, update 21-11-2016.

De finale heeft op zondag 27 november plaatsgevonden op Golfclub Anderstein. Uitslag finale.

Lees op ngf.nl meer over de NGF Competitie en de Najaarscompetitie.

GOLFGO

Boek hier je starttijd!

Reserveer makkelijk jouw teetimes op Nederlandse golfbanen!
Lees meer
Zelf Golfen

15 tips voor herfstgolf

Er mag van alles aan de hand zijn met het klimaat, de herfst blijft vooralsnog de herfst. Veel golfers zien het voorjaar en de zomer als de ideale golfseizoenen en dat is begrijpelijk. Maar wie zijn clubs in de herfst nauwelijks aanraakt, doet zichzelf tekort. Want golf is ook dan prachtig en leerzaam en wel om deze vijftien redenen.
Lees meer
Lees meer over
Competitie