NGF

Najaarskampioenen gekroond!

Golf is niet alleen een leuke maar ook een heel sociale sport. Zeker als je in teamverband speelt. De Najaarscompetitie van de NGF is een laagdrempelige competitie waaraan clubleden in teams kunnen meedoen.

Finale NGF Najaarscompetitie 2022

Op woensdag 2 november en op zondag 6 november zijn de finales van de Najaarscompetitie gespeeld. Met dit jaar dus voor het eerst twee aparte finaledagen voor de woensdag en de zondag Afdeling.

Winnaars Najaarscompetitie 2022 woensdag afdeling

De woensdag Afdeling mocht op 2 november aantreden op de prachtige Keppelse Golfclub. Van de 33 poules hadden de tien beste poulewinnaars zich geplaatst voor de finale. Dat de Najaarscompetitie echt een nationale competitie is geworden wordt wel bewezen door het feit dat nagenoeg elke provincie vertegenwoordigd was. En geografisch gezien konden de uiteindelijk Landskampioen en runner-up niet uit elkaar liggen. De winst was namelijk voor het team van de Wouwse Plantage (foto) en de tweede plaats was voor Exloo.

Enkele dagen later op zondag 6 november was Golfclub Anderstein weer het gebruikelijke toneel voor de finale van de zondagteams. Ook tijdens deze finale kwamen de teams weer van heinde en verre om met elkaar de spreekwoordelijke clubs te kruisen. En qua samenstelling van de teams is ook mooi te zien dat heel golfend Nederland is vertegenwoordigd. Van de zeer lage handicapper tot de een stuk hogere en van heel jonge golfers tot de zeer ervaren spelers. Golfclub Havelte (foto) kwam aan het eind van de dag nipt als winnaar uit de bus, vlak voor het team van Hitland.

Winnaars Najaarscompetitie 2022 zondag afdeling

Einduitslag Woensdag

Einduitslag Zondag

Alle uitslagen van de poulewedstrijden zijn op de NGF Competitiewebsite te vinden.

Finale NGF Najaarscompetitie 2021

Na anderhalf jaar geen competitie is op zondag 7 november 2021 op Golfclub Anderstein de landelijke finale van de NGF Najaarscompetitie gespeeld. In totaal streden tien teams in twee categorieën om de landstitel. Want na enkele succesvolle jaren met de Najaarscompetitie op de zondag is er met ingang van 2021 ook een mogelijkheid om op de woensdag Najaarscompetitie te spelen. Op de woensdag is de spelvorm negen holes individueel stableford en negen holes greensome stableford, beide met handicapverrekening. Op de zondag is de spelvorm achttien holes individueel stableford met handicapverrekening.

De beste vier poulewinnaars van de woensdag en de beste zes poulewinnaars van de zondag maakten hun opwachting op de uitstekend geprepareerde baan in Maarsbergen. En deze poulewinnaars kwamen uit het hele land, van Limburg tot Noord-Holland en van Zeeland tot Drenthe. Een teken dat de Najaarscompetitie geland is in golfcompetitie spelend Nederland.

Het team van Olympus 2 bleek uiteindelijk de sterkste in de Woensdag Afdeling en Geijsteren 2 behaalde de hoogste teamscore in de Zondag Afdeling.

Einduitslag WoensdagEinduitslag Zondag. Alle uitslagen van de poulewedstrijden zijn op de NGF Competitiewebsite te vinden.

de winnaars van de najaarscompetitie

Najaarscompetitie 2020

Voor de Najaarscompetitie van 2020 waren er met 377 teams twee keer zo veel inschrijvingen als in 2019. Maar door de coronamaatregelen van de overheid moest de competitie afgelast worden. Het lukte niet om deze competities te verplaatsen naar een nieuwe datum in 2020.

NGF Competitie

Najaarscompetitie 2019

Zondag 10 november werd op een zonovergeten Anderstein de meer dan geslaagde finale van de Najaarscompetitie 2019 gespeeld. Deze finale werd gewonnen door het jeugdige team van de Koninklijke Haagsche.

Volledige uitslag finale 2019.

De eerste speelronde was op zondag 13 oktober. En de volgende drie speelronden waren op zondag 20 en 27 oktober en zondag 3 november. Op zondag 10 november werd de finale voor de tien beste poulewinnaars gespeeld op Golfclub Anderstein.

Eindstanden Najaarscompetitie 2019.

Voor de finale op 10 november op Golfclub Anderstein kwalificeerden zich de tien beste poulewinnaars. Aangezien er in alle poules niet evenveel teams zaten, er zijn namelijk poules met drie en vier teams, verliep de kwalificatie als volgt:
  • De twee beste poulewinnaars van de zes poules met drie teams plaatsten zich voor Anderstein.
  • De acht beste poulewinnaars van de 27 poules met vier teams plaatsten zich voor Anderstein.

De beste poulewinnaars werden bepaald aan de hand van de meest behaalde wedstrijdpunten. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten is gekeken naar het totaal aantal behaalde stablefordpunten. Als dit gelijk bleek te zijn voor een beslissende plaats voor de finale, dan besliste het lot.

Indeling Najaarscompetitie 2019. Update 8-10-19. Wijzigingen Poule 6, 24, 25, 31 en 32.

Wedstrijdformulier 4 teams in een poule.

Wedstrijdformulier 3 teams in een poule.

Najaarscompetitie 2018

De finale van 2018 is gewonnen door Golfclub Almeerderhout. Het team won met miniem verschil van Harderwold; er was zelfs een tweede afvallende score nodig om de winnaar uit te kunnen roepen, want na de normale telling (drie beste scores bepalen teamscore) was de stand gelijk. Beide clubs behaalden 97 stablefordpunten. Nadat de twee minste scores van de teamscore waren afgehaald, had Almeerderhout één schamel stablefordpunt meer (69 om 68). De vader-zoon combinatie Sanglier en Hoogerwerf mag zich nu een jaar lang Landskampioen Najaarscompetitie noemen.

Einduitslag finale 2018

Eindstand Najaarscompetitie 2018 na speelronde 4, poulewinnaars die zich geplaatst hebben voor de finale zijn geel gearceerd.

Indeling Najaarscompetitie 2018, update 12-10.

Najaarscompetitie 2017

Op zondag 12 november heeft onder herfstachtige omstandigheden de Finale van de Najaarstour plaatsgevonden. Glorieuze eindwinnaar werd het team van Oude Maas.

Uitslag Finale Najaarstour 2017

Eindstanden poules Najaarstour 2017

Indeling Najaarstour 2017, update 9-10, ontvangstdagwijziging poule 3

Najaarscompetitie 2016

Hieronder staan alle uitslagen van de Najaarstour 2016 die uiteindelijk door het team van De Herkenbosche is gewonnen.

Eindstand poulewedstrijden, update 21-11-2016.

De finale heeft op zondag 27 november plaatsgevonden op Golfclub Anderstein. Uitslag finale.

Lees op ngf.nl meer over de NGF Competitie en de Najaarscompetitie.

Lees meer over
Competitie