Thorbjørn Olesen
Thorbjørn Olesen in het Made in Denmark toernooi
Beeld: Golfsupport.nl

Achttal van Team Europe bekend

3 september 2018 Redactie GOLF.NL
De nieuwe wereldranglijst verschijnt pas op dinsdag. Maar na het Made In Denmark-toernooi is wel bekend welke acht spelers zich rechtstreeks geplaatst hebben voor het Europese Ryder Cup-team.

De rechtstreekse kwalificatie voor Team Europe is op zondag geëindigd met het Made in Denmark-toernooi van de European Tour. De Deen Thorbjørn Olesen heeft zich als laatste Europese speler rechtstreeks geplaatst. Matt Fitzpatrick en Eddie Pepperell konden Olesen nog inhalen op Silkeborg Rye GC maar dan moesten ze winnen. Olesen werd gedeeld 20ste in het toernooi in zijn eigen land, Fitzpatrick gedeeld zevende en Pepperell gedeeld 56ste. 

De kwalificatie voor het Europese Ryder Cup-team begon vorig jaar september. Hieronder staat het achttal dat zeker is van een plaats in het Europese Ryder Cup-team (de bovenste vier hebben zich geplaatst via de World Points List, de onderste kwalificeerden zich via de European Points List):

  • Jon Rahm (Spanje)
  • Rory McIlroy (Noord-Ierland)
  • Alex Noren (Zweden)
  • Thorbjørn Olesen (Denemarken)
  • Francesco Molinari (Italië)
  • Justin Rose (Engeland)
  • Tyrrell Hatton (Engeland)
  • Tommy Fleetwood (Engeland)

Wildcards

De Europese captain Thomas Björn maakt komende woensdag zijn vier wildcards bekend. Matt Wallace is een van de spelers die kans maakt op een wildcard voor het duel op Le Golf National later deze maand. De Engelsman won zondag het Made in Denmark toernooi van de Europe Tour. Dat was zijn derde zege van het seizoen op de European Tour. 

Een samenvatting van de slotdag van Made in Denmark:

Loading the player...

Team USA

De kwalificatieperiode voor het Amerikaanse team is al eerder geëindigd. Deze acht spelers hebben zich rechtstreeks geplaatst via een puntenranglijst: Brooks Koepka, Dustin Johnson, Justin Thomas, Patrick Reed, Bubba Watson, Jordan Spieth, Rickie Fowler en Webb Simpson.

Vier Amerikanen krijgen een wildcard. Captain Jim Furyk maakt drie wildcards bekend na het Dell Technologies Championship (dat eindigt op 3 september). De vierde wildcard wordt bekendgemaakt na het BMW Championship (dat eindigt op 9 september). 

Het duel tussen Europa en de VS wordt gespeeld van 28 tot 30 september op Le Golf National in Parijs. Klik hier voor de European Points List en World Points List.

PGA Tour

Op maandag wordt de laatste ronde van het Dell Technologies Championship gespeeld. Na dag drie gata Abraham Ancer aan de leiding. Tyrrell Hatton en Bryson DeChambeau delen de tweede plaats. Justin Rose is gedeeld vierde, Rory McIlroy gedeeld achtste en Tiger Woods gedeeld 16de. De top 70 van de FedEx Cup Rankings na het Dell Championship plaatst zich voor het volgende toernooi van de FedEx Cup.

Leaderboard. Een samenvatting van de derde ronde:

Loading the player...
}