keppelse indoor golf

Indoor competitie op Keppelse

29 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Actueel nieuws over banen en clubs.

Indoor wedstrijden

Op maandag 29 oktober is op de Keppelse Golfclub een indoor competitie begonnen. De deelnemers spelen in de avonduren wedstrijden met behulp van een TrackMan en simulator. Op een scherm wordt een beroemde golfbaan geprojecteerd. De deelnemers spelen deze virtuele baan door ballen naar het scherm te slaan.

De Keppelse organiseert de indoor wintercompetitie voor de tweede keer. Vorig jaar deden ruim 60 spelers mee. De wedstrijden staan open voor leden van de Keppelse en gasten. Kijk op de website van de Keppelse Golfacademie voor de voorwaarden.

Arendsen de Wolff Trofee

Op 14 oktober is op de Amsterdamse Golfclub de finale van de Arendsen de Wolff Trofee gespeeld. De mixed greensome stableford-wedstrijd is in 1989 voor het eerst gehouden. In de jaren daarvoor werd het idee geboren om een nationaal mixed kampioenschap te organiseren voor senioren met een hoge handicap. Als dank voor het werk dat het echtpaar Arendsen de Wolff meer dan 20 jaar voor de NGF verrichtte, werd de Trofee naar hen vernoemd. 

Elk jaar organiseren de clubs een voorronde en strijden de beste koppels in een door de NGF georganiseerde finale om de trofee. Else Arendsen de Wolff-Exalto - in 1974 de eerste vrouwelijke referee in Nederland en nu 100 jaar oud - verrichtte de afgelopen jaren de prijsuitreiking en deed dat ook op 14 oktober op de Amsterdamse, samen met NGF-voorzitter Willem Zelsmann. De winnaars in de editie 2018: Robin van Schaik en Natasja Hoegee van Golfvereniging De Batouwe.

Heemskerkse zamelt geld in voor goed doel

De Heemskerkse Golfclub heeft in de lustrumweek 15.000 euro ingezameld. Het bedrag wordt geschonken aan het Virtual Reality Project van de Nederlandse Brandwondenstichting. De Noord-Hollandse club bestaat 30 jaar. Lees meer op heemskerksegolfclub.nl.

Peelse Golf past clubhuis aan

Op De Peelse Golf heeft de golfvereniging het clubhuis toegankelijk te gemaakt voor spelers en gasten met een fysieke beperking. Het hoog gelegen clubhuis heeft nu een lift naar het restaurant en de 'huiskamer'. De golfbaan was al zodanig ingericht dat alle holes gemakkelijk te bereiken zijn; ook voor de gebruikers van een golfkar en spelers die geen grote afstanden kunnen lopen. Dat is nu gecompleteerd met een lift naar het restaurant en de “huiskamer” van het clubhuis. Een actiegroep heeft in een paar maanden de middelen voor de aanschaf en installatie bij elkaar gebracht. 

Tulip Golf Challenge op Drentsche

Op de Drentsche Golf & Country Club in Assen is de tweede editie van de Tulip Golf Challenge gespeeld met als winnaars Bob Geurts en Danielle Modder. Geurts maakte op de slotdag (21 oktober) 67 (-5) en won met negen onder par. De overwinning bij de girls ging naar Danielle Modder die het toernooi besloot met 66 slagen (-6).

De Tulip Golf Challenge, georganiseerd door Pro Golf Events en de Drentsche G&CC, maakt deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague. De uitslagen tellen mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR). Uitslagen.

Glow in the Dark

Een van de succesnummers op Golfbaan Delfland is Glow in the Dark. Zaterdag 27 oktober is het weer zover. Meer informatie: delflandgolf.nl.

Nominatie voor Golfbaan Stippelberg

Golfbaan Stippelberg vlakbij Eindhoven is genomineerd voor een World Golf Award in de categorie ‘World's best eco friendly golf facility 2018'. Op 3 november wordt bekend welke golfbaan deze prijs wint. 

De baan won in 2011 de Best Golf Development of the Year Award van het tijdschrift Golf Inc.

Nieuwe clubhuizen

Golfbaan Ockenburgh in Den Haag heeft sinds kort een nieuw clubhuis met brasserie. Het onderkomen is vorige maand officieel geopend door Rachid Guernaoui, wethouder van de gemeente Den Haag. Hij verrichtte na een korte uitleg door professional Ron Garcia de openingshandeling: een slag met een golfbal. 'Bij de bouw is,' aldus de club, 'aandacht besteed aan verduurzaming zoals energie-opwekking, water(her)gebruik en biologische inkoop'. Ockenburg speelt op een 9-holes baan aan de rand van de duinen met vijf par-4 holes en vier par-3's. Bij de Special Olympics in 2020 is de club gastheer van het golftoernooi.

Vorige maand is ook het nieuwe clubhuis van Golfpark de Kroonprins Vianen geopend (lees hieronder meer), tegelijk met de laatste holes van de baan. En sinds 3 oktober is het onderkomen van The Links Valley geopend (lees hier meer). 

De Hilversumsche Golfclub heeft het oude clubhuis afgebroken en bouwt een nieuw clubhuis. Het nieuwe onderkomen is naar verwachting begin 2019 klaar.

NOBRA Golfcompetitie heet nu iGolf MIX!

De NOBRA Golfcompetitie krijgt een nieuwe naam: iGolf Mix! De teamcompetitie begon ooit in Noord-Brabant en heette daarom NoBra. De competitie is al jaren nationaal en de organisatie verwacht met de nieuwe naam nog meer teams uit heel Nederland te trekken.

De iGolf Mix bestaat uit een stableford- en een matchplay-competitie. Spelers kunnen zelf een team samenstellen en kiezen voor stableford of matchplay. Een team hoeft niet aan een vereniging verbonden te zijn; een eigen vriendenteam is ook welkom. Het team mag bestaan uit een mix van heren en dames. Elk team kiest een home course uit en speelt in de competitie niet alleen op andere banen maar ook op de eigen home course. Dylan Weggeman van organisator iGolf: 'De MIX! is er voor iedereen die houdt van serieus golf in teamverband én van heel veel gezelligheid.' 

De MIX!-competitiedagen worden gehouden in de periode van maart tot oktober, op doordeweekse dagen. Via de nieuwe website igolfmix.nl kunnen teams zich aanmelden voor de competitie van 2019.

Geslaagde finale NGF Familietoernooi 

Traditiegetrouw volgt op de voorronden van het NGF Familietoernooi een landelijke finale en afgelopen weekeinde vond die voor dit jaar plaats op Het Rijk van Nunspeet. Dit jaar deden bijna 3000 golfers bij 65 clubs mee aan dit niet meer weg te denken toernooi op de NGF-kalender. De opbrengsten van de voorronden, die door lokale clubs worden georganiseerd, en de finale gaan naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De totale opbrengst voor dat goede doel wordt aan het einde van het jaar bekendgemaakt bij het gala waarop de Golf Awards worden bekendgemaakt. De winst in het bruto klassement ging naar de broertjes Luuck en Woudt van Aartsen met 31 punten. In het netto klassement gingen moeder Nienke Lokhorst en dochter Pinou Eijbersen (46 punten) met de schaal aan de haal.

Opening van The Dutch Academy

Op golfbaan The Dutch in Spijk wordt op 20, 21 en 22 oktober 2018 The Dutch Academy geopend. De initiatiefnemers streven naar een topsportlocatie voor talenten: 'Met de meest uitgebreide faciliteiten, een gepassioneerde en hooggekwalificeerd coach-team, een golfbaan op championship-niveau, een exceptioneel business netwerk en een topkwaliteit talentontwikkelingsprogramma zijn binnen The Dutch Academy alle ingrediënten aanwezig om deze ambitie te bereiken'.

In het weekend van de opening zijn er (gratis) masterclasses en workshops van onder anderen de coach Phil Allen, coach Harald Grünberg, professional David van den Dungen, putting coach Raymond Scheffer, de fysieke coaches Bas van der Steur en Linda Gruber en de mentale coach Mitchel Kevenaar. Het masterclass-programma op zaterdag 20 oktober duurt van 13 tot 17:30 uur en op zondag 21 oktober van 11 tot 15:30 uur. Er is een speciale jeugdgroep voor kinderen (met minstens handicap 20). 

Golfers met interesse kunnen ook alleen een kijkje nemen. Men kan op zaterdag van 15 tot 17:30 uur en op zondag van 13 tot 15:30 uur presentaties bijwonen over gezonde voeding en trainingsfaciliteiten van The Dutch Academy bekijken. Op maandag 22 oktober zijn er 'coach-the-coach sessies' voor PGA-professionals onder leiding van Phil Allen en Bas van der Steur. Voor meer informatie en aanmeldingen: klik hier of stuur een mail.

'Interactief' caddieboekje op GC Almeerderhout

Golfclub Almeerderhout nabij Almere in Flevoland heeft een 'interactief' caddieboekje voor spelers ontwikkeld. Na vier jaar werd het volgens de club hoog tijd om verbeteringen aan de parkbaan in een nieuw boekje samen te vatten. Will Peffer van ontwerpstudio EDP in Almere stelde samen met Bedrijvencommissielid Chris van de Vooren een caddieboekje samen waarin bij iedere hole een QR-code staat. Spelers kunnen op hun mobiele telefoon de code scannen en krijgen dan dronefoto’s te zien van verschillende punten van de hole. Ook de advertenties in het boekje zijn van QR-codes voorzien; de geïnteresseerde lezer kan direct op de website van het bedrijf komen. Het caddieboekje wordt gratis aan (gast)spelers op GC Almeerderhout uitgereikt.

Toename teams in NGF Najaarscompetitie

Elk jaar doen er meer clubs en banen mee aan de NGF Najaarscompetitie. Dit jaar zijn er 82 teams, 32 meer dan in 2017. Golfclub Kralingen heeft vijf teams ingeschreven. 

De Najaarscompetitie wordt gespeeld in vier weekenden (drie in oktober en eentje in november). Clubleden hebben de mogelijkheid om een eigen clubteam van vier golfers samen te stellen. De spelers (en reserves) moeten handicap 36,0 of lager hebben maar er zijn geen leeftijdseisen. Het mag een gemengd team zijn en je mag ook de teaching professional van je club in je team opnemen. 

Een team speelt één keer thuis en drie keer op een andere baan. Ieder teamlid speelt 18 holes individueel stableford met handicapverrekening; de drie beste scores van de vier spelers tellen mee voor de teamscore. De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. Maar verder zijn er geen eisen: iedereen mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner. Bij inschrijving gaat een vereniging akkoord met een maximale greenfee van € 35 per speler van de bezoekende teams.

Elk jaar komen de beste tien poulewinnaars uit in een nationale finale. Die werd vorig jaar gewonnen door een team van Oude Maas. De eindstrijd wordt in 2018 weer gespeeld op Anderstein, ditmaal op zondag 11 november. 

De inschrijving voor dit jaar is al gesloten. Meer informatie over de Najaarscompetitie van dit en volgend jaar is te vinden op GOLF.NL/najaarstour.

Champions Trophy op Eindhovensche

Op de Eindhovensche wordt op 13 oktober 2018 de tweede editie van de QL Glenmorangie Champions Trophy gespeeld. Het is een 18-holes strokeplay-wedstrijd voor de clubkampioenen strokeplay op Nederlandse banen. Vorig jaar wonnen Jeroen Schouten (De Hoge Kleij) en Pasqualle Coffa (Eindhovensche Golf).

Er doen dit jaar 72 spelers mee. Opvallend is de deelname van 39 dames te opzichte van 33 heren. De kampioenen winnen een QLUB Package bij QL Hotel The Duke inclusief een diner, overnachting in een van de suites, een ontbijt en greenfee voor de golfbaan van The Duke. 

Baan en clubhuis Kroonprins Vianen geopend

De laatste holes van Golfpark de Kroonprins Vianen en het nieuwe clubhuis zijn eind september officieel geopend. De 18 holes van de nieuwe baan zijn in etappes geopend. Op 1 juni 2016 gingen de eerste negen holes van de 18-holes baan open, dit jaar werden nog enkele holes geopend en nu zijn alle holes af. Afgelopen maand is ook een grote drivingrange geopend en een nieuw clubhuis met restaurant en vergaderruimtes. Het moderne clubgebouw is ontworpen door architect Peter van Noort. 

De baan is aangelegd voor een breed publiek: gastspelers, groepen, zakelijke leden en leden van de vereniging op de baan: Golfclub de Lingewaelsche. Nieuwe leden kunnen desgewenst per maand betalen. 

De Kroonprins Vianen ligt midden in Nederland, een centraler gelegen golfbaan is er niet. De holes zijn ontworpen door Michiel van der Vaart van Jol Golfdesign. Vianen wordt omschreven als een 'polderlinksbaan': de holes zijn licht glooiend, de wind heeft vrij spel. Op Leadingcourses.com staan al veel enthousiaste reviews van golfers, bijvoorbeeld deze: 'Mooie nieuwe golfbaan. Prachtig uitdagende greens met veel hoogteverschil. Clubhuis nog erg nieuw en indrukwekkend groot.'

Er komt ook een par-3 baan op Golfpark de Kroonprins Vianen maar die is nog in aanleg. De Kroonprins is een initiatief van de familie Kool die ook eigenaar is van Golfpark Wilnis.

Meer informatie: golfbaandekroonprins.nl.

Open dag op Golf4All

Op zondag 14 oktober 2018 houden Golfclub Harderwold en Golf4All Harderwijk een open dag. Tussen 13 en 17 uur een is er een gevarieerd programma voor jong en oud en voor het hele gezin. Golf4All Harderwijk ligt in Zeewolde. Er is een 18-holes golfbaan en een 9-holes par-3 recreatiebaan (‘short golf baan’) waar ook footgolf gespeeld kan worden. Meer informatie staat op de website ermelosezaken.nl

Golfpark Almkreek wordt nog toegankelijker

De exploitatie van Golfpark Almkreek is overgenomen door onderhoudsbedrijf HGM van Hans Schaap. Het is bijzonder dat een onderhoudsbedrijf ook de exploitatie van een golfbaan doet. HGM (Hollandsche Greenkeeping Maatschappij) is gespecialiseerd in onderhoud en aanleg van golfbanen. Het bekendste voorbeeld van de banen in de portefeuille is The International.

Schaap en zijn operationeel directeur Joris Slooten gaan de golfbaan leiden. In een interview op de website is te lezen dat ze Almkreek nog toegankelijker willen maken:

'In de eerste plaats willen we iets aan de baan doen. We willen de baan opener en speelvriendelijker maken. De komende winter zullen we dus met beleid gaan snoeien. Daarnaast gaan we de tee-boxen afvlakken. En we gaan ook indoor-golf meer op de kaart zetten, zodat als straks het buiten spelen minder aangenaam of zelfs onmogelijk is, je toch binnen kan golfen. Verder zullen we een kwaliteitsslag met de horeca gaan maken. En vooral ook de bekendheid en uitstraling van de horeca gaan verbeteren. We willen echt uitnodigend zijn, ook naar mensen die nog niet golfen, om bij ons langs te komen.' 

Almkreek ligt in Almkerk, even ten zuiden van Gorinchem, en biedt naast een18-holes baan ook een 14-holes par-3 en par-4 baan. Op de korte baan mag zonder baanpermissie of officiële handicap gespeeld worden. 

Lees het hele artikel op golfpark-almkreek.nl.

Indoor golf in Utrecht

Op 19 oktober 2018 wordt aan de St. Laurensdreef 28 in Utrecht het indoor golfcentrum HomeCourse geopend. Ga voor meer informatie naar de website homecourse.nl en lees meer op de website duic.nl.

Lefties op de Twentsche

De jaarlijkse wedstrijd voor linkshandige golfers op de Twentsche Golfclub is gewonnen door Hetty Veenstra (strokeplay) en Rob Heezius (stableford). 'Je komt naar de Twentsche Golfclub om vooral linkshandige, gelijkgestemde golfers te ontmoeten met wie je de afgelopen jaren op deze prachtige baan in het oosten van Twente, zulke prettige rondjes hebt gespeeld, en dan ga je vervolgens met een van de mooiste prijzen naar huis', aldus Hetty Veenstra.

Het jaarlijkse toernooi voor linkshandige golfers van de Dutch Lefties Society - dit jaar werd het zesde lustrum gevierd - mag zich verheugen op een groeiend aantal deelnemers in zowel de strokeplay- als de stablefordcategorie. De volgende editie wordt gehouden op 28 september 2019, wederom op de Twentsche Golfclub te Ambt-Delden.

Golfdag voor Spieren voor Spieren

Op Golfbaan De Hooge Rotterdamsche is een golfdag gehouden voor Spieren voor Spieren waarbij 24.460 euro is ingezameld. Dat geld zal besteed worden aan onderzoek naar spierziekten bij kinderen. Traditiegetrouw waren er onder de deelnemers (voormalige) topsporters en ambassadeurs van Spieren voor Spieren. Dit jaar waren dat Reinder Nummerdor, André Ooijer en Minke Booy. 

'Dit evenement is een prachtig voorbeeld van hoe wij ons motto - gezonde spieren voor zieke spieren - uitdragen', zei Minke Booy, directeur van Spieren voor Spieren. 'Er worden jaarlijkse vele fondsenwervende evenementen voor ons georganiseerd. Sport is hierbij het verbindende element.' Het initiatief voor de jaarlijkse benefietwedstrijd op Golfbaan De Hooge Rotterdamsche, die dit jaar voor de tweede keer is gehouden, komt van PTI en de Business Club van De Hooge Rotterdamsche. 


Waar kan ik golfen?

Toon lijst
Toon kaart

Koninklijke Haagsche Golf & Country Club

51 KM | Wassenaar

The Dutch

The Dutch is een Inland Links golf course op International Championship niveau geïntegreerd in het landelijke gebied van Spijk (gemeente Lingewaal). De baan is ontworpen door Colin Montgomerie en officieel geopend op 14 mei 2011. Naast perfecte fairways en on-Nederlandse snelle greens maken goed gastheerschap, culinaire hoogtepunten, meer dan uitstekende kwaliteit en service en toch een ongedwongen sfeer van The Dutch een onovertroffen ontmoetingsplaats voor de (inter)nationale zakenman/vrouw en hun gasten. The Dutch is uitsluitend toegankelijk is voor Members en hun gasten. Op 30 oktober 2012 is The Dutch aangesteld als gastheer van het KLM Open 2016-2018.
28 KM | Spijk gem. Lingewaal

Bernardus

Deze 18-holes golfbaan is ontworpen door de Amerikaanse toparchitect Kyle Phillips. Je kunt er met een daymembership, een ongelimiteerd aantal holes spelen en daarnaast kan je gebruik maken van alle faciliteiten. Geniet van de uitdagende golfbaan, driving range, short-game area, fitness, tennisbaan en ontspan in de kleedkamers met Finse sauna en stoombad. Mocht je partner niet golfen, dan is je partner van harte welkom om vrij gebruik te maken van alle faciliteiten van Bernardus. Bernardus is dagelijks geopend van 08:00 uur tot 17.00 uur. Op maandag vanaf 10.00 uur in verband met baanonderhoud. In de zomermaanden is de baan geopend tot 20.00 uur.
47 KM | Cromvoirt

Utrechtse Golfclub ’De Pan’

Dagcontributie zonder introductie. Uitsluitend van maandag tot en met donderdag voor leden van een A- of B-club, resp. van een buitenlandse zusterorganisatie, mits feitelijk woonachtig in het buitenland, met een EGA handicap van 24.0 of lager. Maximaal 5x per jaar.
7 KM | Bosch en Duin

The International

The International is een unieke club in Nederland. Het onderscheidende karakter van The International zit hem vooral in de eigentijdsheid van de baan, het clubhuis en de leden. The International is op geen enkele manier te vergelijken met een traditionele golfvereniging. De sfeer op de baan en binnen de club zijn ontspannen en open, op basis van volstrekte gelijkwaardigheid en wars van oude tradities en tuttigheid. Ook qua kwaliteit staat The International op eenzame hoogte. Baan, clubhuis, horeca en service zijn van het hoogst denkbare niveau, en de leden en hun gasten weten dat te waarderen. Een dagje op The International staat dan ook volledig in het teken van genieten, en het team van The International doet er alles aan om dat te waarborgen.
33 KM | BADHOEVEDORP

Noordwijkse Golfclub

De Noordwijkse Golfclub heeft een van de mooiste banen van Nederland. De baan bezet de vijfde plaats op de Europese ranglijst. De ligging aan het Noordzeestrand, de weidse vergezichten en de architectuur maken de baan bijzonder uitdagend.
49 KM | NOORDWIJK

Golfsociëteit De Lage Vuursche

10 KM | Den Dolder

Hilversumsche Golf Club

De Hilversumsche Golf Club, ligt middenin het bos- en heidegebied dat zo kenmerkend is voor het Gooi. De bosbaan is in 2020 125 jaar oud en dat historische karakter vindt u terug op alle holes. De baan is oorspronkelijk ontworpen door de bekende baanarchitect Harry S. Colt en is, qua inpassing in het landschap en verdere ontwerpeigenschappen, een typische “Colt-baan”. De bekende baanarchitect Kyle Phillips heeft de baan in meer recente tijd onder handen genomen; de laatste aanpassingen zijn in 2010 voltooid. Daarmee voldoet de baan, met behoud van het oorspronkelijke karakter, weer aan de eisen van deze tijd.
14 KM | Hilversum

Golfbaan Het Woold

Golfbaan het Woold is gelegen in Asten-Heusden vlakbij Nationaal Park De Groote Peel. Golfspelers kunnen terecht op twee uitdagende banen.
91 KM | Heusden gem. Asten

Kennemer Golf & Country Club

Duinbaan. Nederlands oudste sea-side course in 1927 ontworpen door Harry Colt (holes B-C). De A-holes zijn ontworpen door Frank Pennink en kwamen gereed in 1985. Op de Kennemer zijn talloze nationale en internationale wedstrijden gespeeld.
49 KM | Zandvoort

Rosendaelsche Golfclub

55 KM | Arnhem

Eindhovensche Golf

De oprichters, de heer en mevrouw Philips-de Jongh, kochten in 1928 de grond, Nederheide genaamd. De bekende Engelse golfbaanarchitect Harry Colt kreeg de opdracht de baan te ontwerpen. Harry Colt wordt beschouwd als de “vader van de golfarchitectuur”. Door doglegs en natuurlijke hazards te introduceren en met contouren te spelen paste hij zijn banen in in het bestaande landschap alsof zij daar altijd gelegen hadden. Hiermee introduceerde hij belangrijke architectonische basisprincipes, welke tot op de dag van vandaag leidend zijn.
83 KM | Valkenswaard

Goyer Golf & Country Club

18 Holes Championship Course en 6 holes Executive Course met een licht Amerikaans karakter. Bruno Steensels ontwierp zeer geonduleerde greens met bentgrass. Waterpartijen en zandverstuivingen vormen natuurlijke elementen in het Gooise landschap.
18 KM | Eemnes

Golfbaan Stippelberg

Golfbaan Stippelberg is een inland links course, gelegen in de gemeente Gemert-Bakel. De golfbaan dankt zijn naam mede aan de oude stuifduinen ("stippels") die ook op de golfbaan zijn aangebracht. Het totale complex is 90 hectare groot en bestaat uit een 18 holes golfbaan; een 9 holes par 3/4 baan en uitgebreide oefenfaciliteiten. De 18 holes Championship Course (6088m lengte) is met rijke vegetatie, sterke ondulaties en grillige robuuste bunkers een uitdagende golfbaan. De 9 holes Executive Course heeft vijf par 3 en vier par 4 holes. Daarnaast biedt het complex een uitstekend geoutilleerd clubhuis en prima vergaderfaciliteiten met gratis Wifi.
77 KM | Bakel

Drentse Golfclub De Gelpenberg

Drentse Golfclub “De Gelpenberg”, opgericht op 3 augustus 1970, is de oudste golfclub van Drenthe gelegen in een authentiek Drents bos en heide landschap net buiten het dorp Aalden. Een ambitieus renovatie programma naar ontwerp van Frank Pont werd in 2011 voltooid. Het resultaat is spectaculair. De baan is door de renovatie visueel aantrekkelijker en speltechnisch interessanter en uitdagender geworden voor alle categorieën golfers.
131 KM | Aalden

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet is zonder twijfel de mooiste golfbaan van de Veluwe. Dankzij haar ligging in dit unieke natuurschoon bepalen vijvertjes en rietkragen, zandverstuivingen en oude vliegdennen, speelse doorkijkjes en bijzondere vergezichten het karakter van deze buitengewoon sfeervolle 27-holes bosbaan. De zandgrond en het geavanceerde beregeningssysteem zorgen ervoor dat de golfbaan onder alle weersomstandigheden in topconditie verkeerd.
55 KM | NUNSPEET

Golfclub Erve Braakman

Golfclub Erve Braakman biedt zowel de geoefende als de aankomende golfer de mogelijkheid om in een ontspannen ambiance deel te nemen aan de golfsport. Onze baan is uitermate geschikt voor de beginnende en gevorderde golfer en groepen, u hoeft geen golfvaardigheids bewijs te hebben. Kortom onze baan is laagdrempelig!!! Onze driving range over het water is erg bijzonder.
103 KM | Hoge Hexel

Golfbaan De Texelse

De Texelse is een 18-holes baan en één van de zes Nederlandse links courses met het ruige karakter van een echte duinbaan. Duinen, helmgras, waterpartijen en grote greens maken de baan tot een plezier om op te spelen.
118 KM | De Cocksdorp

Lauswolt

ARRANGEMENTEN GOLF met LUNCH OF DINER Kijk vooral eens op onze website www.golfclublauswolt.nl Een unieke ervaring in Friesland. Wat maakt een dag op de golfbaan van de Golf&Countryclub Lauswolt tot zo’n unieke ervaring? Is het de altijd intimiderende eerste afslag op de relatief smalle fairway? Is het de afwisseling tussen bos en open natuurgebied langs het Koningsdiep? De Golf&Countryclub nodigt u graag uit om dit zelf te ervaren.
124 KM | Beetsterzwaag

Golfclub De Hoge Kleij

Aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug ligt in een prachtig en geaccidenteerd gebied De Hoge Kleij. Een schitterende bosbaan met on-Nederlandse hoogteverschillen van wel 30 meter, waardoor er op sommige holes van prachtige vergezichten kan worden genoten. Begin 2012 is de ingrijpende baanrenovatie voltooid en is de baan spannender en uitdagender geworden, zowel voor lage als hoge handicappers. Door aanleg van nieuwe bunkers en graskuilen worden golfers - meer dan voorheen - min of meer gedwongen om strategische keuzes te maken.
17 KM | Leusden

Golfbaan De Swinkelsche

In het Noord-Brabantse Someren vindt u Golfbaan De Swinkelsche. Hier komen natuur, rust en ruimte samen in een prachtig golfcomplex. Brede fairways, een goede routing, grote greens met flinke glooiingen en heel veel ruimte eromheen, grote bunkers met grillige randen, bos, heide, water; dat is De Swinkelsche. Maar De Swinkelsche is vooral: enorme variatie. Het ontwerp is modern en klassiek in een mooie mix. Er zijn lange en korte holes in alle windrichtingen. Iedere hole is anders en uitdagend. Brede fairways zorgen ervoor dat minder goede golfers altijd een weg naar de green kunnen vinden, hoewel die soms lang is, terwijl de ervaren golfer keer op keer wordt uitgedaagd om te kiezen tussen de lange maar veilige weg naar de hole of de korte maar riskante weg. Vijf holes liggen in prachtig bosgebied. De baan ademt natuur: vooral bos en heide. Dat landschap is ook naast de baan te bewonderen, op de Strabrechtse Heide, het grootste heidegebied van Nederland. Naast de Championship Course is er ook een uitdagende 9 holes Par-3 oefenbaan.
87 KM | Someren

Golfclub Wouwse Plantage

Golfclub Wouwse Plantage, opgericht in 1973, ligt in een bosrijk natuur en stiltegebied, tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, aan de rand van het landgoed Wouwse Plantage. Een karakteristiek en gevarieerd Brabants landschap met glooiende bosholes, duintjes en een zandverstuiving enerzijds en een parklandschap met beek en waterpartijen anderzijds, vragen golftechnisch om de beheersing van precisiespel, rechte slagen en afstand.
85 KM | Bergen op Zoom

Golfpark De Haenen

De Haenen is onbetwist de meest afwisselende golfbaan van Brabant. Het terrein met zijn fraaie doglegs, lastige bunkers en verraderlijke vijvers is een aantrekkelijke test voor golfers van elk niveau. Het golfpark is uniek vanwege het kunstpark, de mooie landschappen en de rijke historie. Door onze prachtige locatie en uitstekende (golf)faciliteiten weten vele golfers en bedrijven uit heel Nederland de weg naar ons te vinden. Beleef een dagje uit bij De Haenen; speel een golfronde in de baan, kom vergaderen in het groen of geniet op het mooiste terras van Breda met een weids uitzicht over de
56 KM | Teteringen-Breda

Golfbaan Overloon

Mooie, uitdagende 9-holes, par 3-4 golfbaan. Drivingrange, putting-green en chipping green aanwezig. Gezellige brasserie met diverse mogelijkheden. Mooi terras aan het water, met uitzicht op de waterval. Gelegen bij het luxe kleinschalig vakantiepark Bosrijk De Kuluut in het Brabantse Overloon. Tijdens uw verblijf op Bosrijk De Kuluut, zijn er uiteraard leuke golfarrangementen mogelijk!
80 KM | Overloon

Lochemse Golfclub

De baan sluit op een unieke manier aan op de natuurlijke omgeving. U vindt er glooiende greens, houtwalletjes, mooie waterpartijen en heide. Maar ook bossen en uitdagende fairways, met strategisch geplaatste bunkers. De smalle fairways stellen uw nauwkeurigheid zeker op de proef. De grote lengte van de baan maakt uw spel tot een ware belevenis.
84 KM | Lochem