Najaarscompetitie 2018

NGF Najaarscompetitie

Golf is niet alleen een leuke sport maar ook een heel sociale. Zeker als je in teamverband speelt. De Najaarscompetitie van de NGF is een laagdrempelige competitie waaraan clubleden in teams kunnen meedoen.

Er zitten 4 spelers in een team en in principe 4 teams in een poule, waarbij je ook op je eigen baan speelt. Die 4 teams spelen op 4 zondagen tegen elkaar. Dat is de opzet. De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. De spelers (en reserves) moeten handicap 36,0 of lager hebben maar verder zijn er geen eisen: iedereen van elke leeftijd mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner.  De spelvorm is 18 holes individueel Stableford met handicapverrekening. Elk jaar strijden de beste teams om de landstitel.

2020

De vier speeldagen voor de Najaarscompetitie zijn zondag 11, 18 en 25 oktober en zondag 1 november. De finale voor de beste poulewinnaars zal zijn op zondag 8 november op Golfclub Anderstein.

2019

Zondag 10 november werd op een zonovergeten Anderstein de meer dan geslaagde finale van de Najaarscompetitie 2019 gespeeld. Deze finale werd gewonnen door het jeugdige team van de Koninklijke Haagsche en mogen zich nu een jaar lang Landskampioen Najaarscompetitie noemen. Nogmaals van harte!

Volledige uitslag finale 2019.

De eerste speelronde is op zondag 13 oktober. En de volgende drie speelronden zijn op zondag 20 en 27 oktober en zondag 3 november. Op zondag 10 november wordt de finale voor de tien beste poulewinnaars gespeeld op Golfclub Anderstein.

Eindstanden Najaarscompetitie 2019. Update 5-11-19. De groen gearceerde poulewinnaars hebben zich geplaatst voor de finale op Anderstein. Een informatiemail is vandaag, 5-11, naar de coördinator verzonden.

Voor de finale op 10 november op Golfclub Anderstein kwalificeren zich de 10 beste poulewinnaars. Aangezien niet in alle poules evenveel teams zitten, er zijn namelijk poules met 3 en 4 teams zijn, zal de kwalificatie als volgt verlopen:

- De 2 beste poulewinnaars van de 6 poules met 3 teams plaatsen zich voor Anderstein.

- De 8 beste poulewinnaars van de 27 poules met 4 teams plaatsen zich voor Anderstein.

De beste poulewinnaars worden bepaald aan de hand van de meest behaalde wedstrijdpunten.
Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten wordt gekeken naar het totaal aantal behaalde Stablefordpunten.
Mocht dit gelijk zijn voor een beslissende plaats voor de finale, dan beslist het lot.

Indeling Najaarscompetitie 2019. Update 8-10-19. Wijzigingen Poule 6, 24, 25, 31 en 32.

Reglement Najaarscompetitie 2019.

Wedstrijdformulier 4 teams in een poule.

Wedstrijdformulier 3 teams in een poule.

2018

De finale van 2018 is gewonnen door Golfclub Almeerderhout. Het team won met miniem verschil van Harderwold; er was zelfs een tweede afvallende score nodig om de winnaar uit te kunnen roepen, want na de normale telling (drie beste scores bepalen teamscore) was de stand gelijk. Beide clubs behaalden 97 Stablefordpunten. Nadat de twee minste scores van de teamscore waren afgehaald, had Almeerderhout één schamel Stablefordpunt meer (69 om 68). De vader-zoon combinatie Sanglier en Hoogerwerf mag zich nu een jaar lang Landskampioen Najaarscompetitie noemen.

Einduitslag finale 2018.

Hier vindt u het volledige reglement van de Najaarscompetitie 2018.

Eindstand Najaarscompetitie 2018 na speelronde 4, poulewinnaars die zich geplaatst hebben voor de finale zijn geel gearceerd. De team(captains) hebben inmiddels een uitnodigingsmail ontvangen.

Indeling Najaarscompetitie 2018, update 12-10, ontvangstdagwijziging poule 3 en poule 10

2017

Op zondag 12 november heeft onder herfstachtige omstandigheden de Finale van de Najaarstour plaatsgevonden. Glorieuze eindwinnaar werd het team van Oude Maas. Zij mogen zich een jaar lang Landskampioen van de Najaarscompetitie noemen. De volledige uitslag van de Finale kun je hieronder bekijken.

Uitslag Finale Najaarstour 2017

Eindstanden poules Najaarstour 2017

Indeling Najaarstour 2017, update 9-10, ontvangstdagwijziging poule 3

2016

Hieronder staan alle uitslagen van de Najaarstour 2016 die uiteindelijk door het team van De Herkenbosche is gewonnen.

Eindstand poulewedstrijden, update 21-11-2016.

De finale heeft op zondag 27 november plaatsgevonden op Golfclub Anderstein. Uitslag finale.

Lees op ngf.nl meer over de NGF Competitie en de Najaarscompetitie.

  • Auteur Redactie NGF