Dag 4 van de World Cup
Bron: Ziggo Golf

Koepka nr 1, Van Dam in top 100

26 november 2018 Redactie GOLF.NL
Brooks Koepka heeft Justin Rose weer afgewisseld als nummer 1 in de world rankings. Joost Luiten is vier plaatsen gestegen op de wereldranglijst en Anne van Dam staat na haar zege op zondag in de top 100.

De World Cup van afgelopen week voor landenteams telde niet mee voor de wereldranglijst maar er waren ook andere toernooien, zoals het Hong Kong Open van de European Tour. Joost Luiten speelde vorige week niet in Hong Kong maar in de World Cup met Daan Huizing (het Nederlandse tweetal werd 24ste, lees hier meer). Luiten is op de nieuwe wereldranglijst gestegen van plaats 110 naar 106.

Bekijk hierboven beelden van de World Cup die gewonnen is door de Belgen Thomas Pieters en Thomas Detry.

Koepka nr 1

Justin Rose en Brooks Koepka wisselen elkaar de laatste weken af als nummer 1 van de wereld. Vorige week was de Engelsman Rose nummer 1 op de wereldranglijst, deze week is het weer de Amerikaan Koepka, net als twee weken geleden.

Mickelson

Phil Mickelson speelde afgelopen vrijdag The Match tegen Tiger Woods en won op de 22ste hole (video onder). De Amerikaan is net als vorige week nummer 27 van de wereld. Maar Mickelson is een vermelding waard omdat hij deze week 25 jaar aaneen (1305 weken, sinds 1993) in de top 50 van de Official World Golf Ranking staat. De 48-jarige Mickelson won vijf majors en 36 wedstrijden op de PGA Tour. Hij is tot nu toe nooit nummer één van de wereld geweest.

Nog een opmerkelijk feit deze week: Hosung Choi, een speler die bekend is om zijn 'fisherman-swing', heeft afgelopen week weer gewonnen. Hij zegevierde in het Casio World Open, een wedstrijd van de Japanse Golf Tour. De Koreaan is gestegen van plaats 351 naar plek 209.

European Tour

De Engelsman Aaron Rai, de winnaar in Hong Kong, is geklommen van de 201ste naar de 122ste plaats. Landgenoot Matthew Fitzpatrick, die tweede werd, is gestegen van plaats 43 naar 40. Bekijk hieronder beelden van de slotdag van het Hong Kong Open.