Bron: GOLF.NL

'Knuffelkoreaan' onder de golfers

26 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Hosung Choi is binnen korte tijd wereldberoemd aan het worden bij golfers. Hij oogst vanwege zijn opvallende swing veel sympathie.

De 44-jarige Hosung Choi speelde afgelopen week sterk in het Kolon Korean Open, een wedstrijd van de Asian Tour. Daardoor maakten miljoenen mensen via de televisie kennis met de Koreaan. Vooral Amerikaanse golfers zien in hem een nieuwe 'knuffelkoreaan' en verspreiden video's van Choi over het internet. 

De schare fans van de Koreaan groeit snel tot heel grote proporties, niet alleen vanwege het onderscheidende einde van zijn swing maar ook vanwege zijn maniertjes en enthousiasme op de golfbaan. Door zijn swing - hij tilt na impact zijn rechterbeen op en stapt door - heeft Choi de bijnaam 'Fisherman Choi' gekregen. Maar de Koreaan wordt nu ook 'The Man With The Viral Golf Swing' genoemd.

Hosung is pas na zijn 20ste met golf begonnen. Hij doet het op zijn eigen manier, zoals in de video's is te zien, maar slaat op een hoog niveau bepaald geen gek figuur. Choi won twee keer een wedstrijd van de Japanse Tour en eentje van de Asian Tour. 

In het Koreaans Open van afgelopen week ging hij tijdelijk aan de leiding, maar eindigde hij op de vijfde plaats. Daardoor liep hij net een van de twee kwalificatieplaatsen voor het Brits Open van deze zomer mis. Het is dus niet aannemelijk dat we Choi volgende maand terugzien op Carnoustie, hoe hard zijn fans ook roepen dat hij een wildcard verdient voor de major.

Bekijk hierboven en hieronder een video van Chois swing. 


Dit is hoe Choi een goede putt viert: 


En sinds kort zie op de range mensen die de Fisherman-swing oefenen ...


KUN JIJ EEN ADVIES OVER JOUW SWING GEBRUIKEN? MELD JE HIER AAN VOOR DE SWINGSCAN!

Lees meer over

Fun Inspiratie