Winst België, Nederland 24ste

25 november 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten en Daan Huizing zijn op de 24ste plaats geëindigd in de World Cup of Golf. De Belgen Thomas Detry en Thomas Pieters pakten overtuigend de titel.

Er deden 28 landen mee aan de World Cup voor teams op Metropolitan Golf Club in Melbourne. Nederland begon de laatste ronde op de 25ste plaats en Joost Luiten en Daaan Huizing wisten één plaatsje te stijgen. De Nederlanders kwamen in de afsluitende foursomes tot 70 slagen dankzij vier birdies en twee bogeys. Samen met Venezuela kwam Nederland na de twee foursomes en de twee fourballs uit op +1. Luiten na de ronde: 'We speelden goed en maakten weinig fouten vandaag en -2 in foursomes is zeker niet slecht. Daan en ik hadden natuurlijk op meer gehoopt dan een 24ste plek, maar het was weer mooi om voor Nederland uit te mogen komen.'

Voor hun 24ste plaats werden Luiten en Huizing beloond met ieder 26.500 dollar.

Winst België

België won voor het eerst de World Cup of Golf. De goede vrienden Thomas Pieters (26) en Thomas Detry (25) besloten het toernooi met een birdie voor een ronde 68 (-4). Met een totaal van -23 bleven de Belgen thuisland Australië en Mexico drie slagen voor. De zege is goed voor 1.120.000 dollar de man.

België was in de sinds 1955 gespeelde World Cup nooit beter geëindigd dan vierde. ‘Als je de namen van al die grote golfers op de beker ziet, dan is deze overwinning voor ons heel speciaal’, aldus Detry. ‘Het is een tijdje geleden dat ik heb gewonnen’, sprak Pieters. ‘Ik ben heel erg blij. Uit deze overwinningen halen we heel veel vertrouwen. Jammer dat het seizoen nu afgelopen is.’

Leaderboard. Beelden van dag vier van Ziggo:

Loading the player...

Blijf altijd op de hoogte en meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Hong Kong Open

Aaron Rai heeft het Hong Kong Open gewonnen. De Engelsman bleef landgenoot Matthew Fitzpatrick met een total van -16 een slag voor. Het is de eerste overwinning op de European Tour voor Rai.