Loading the player...
De hoogtepunten van dag 1 van het World Golf Championships-Mexico Championship.
Bron: Ziggo Sport.

Luiten 39ste, Oosthuizen leidt in Mexico

2 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is het World Golf Championships-Mexico Championship begonnen met een ronde 72 (+1). De Nederlander staat na 18 holes op de gedeeld 39ste plaats. Louis Oosthuizen begon het sterk bezette toernoooi goed met een foutloze 64 (-7).

Joost Luiten noteerde donderdag in zijn openingsronde twee birdies, een bogey en een dure dubbel bogey op de par-3 5de, waar hij vier putts nodig had. Met +1 staat Luiten 39ste en is hij vier slagen verwijderd van de top-10 op de Chapultepec Golf Club.

'Het was lastig spelen op deze eerste dag', zei Luiten. 'Er stond een stevige en draaiende wind en dat maakte het moeilijk. Op hole 11, mijn tweede hole van de dag, had ik een beetje pech. Ik ging voor twee naar de green en mijn bal bleef in de boom hangen. Ik moest hem onspeelbaar verklaren, maar maak gelukkig wel een goede up-and-down voor par. Op de par-5 15de maak ik een goede birdie dankzij een goede 2-putt vanaf de voorkant van de green. Na nog een goede up-and-down voor op 16 was ik het op 17 op de green even helemaal kwijt. Ik had vier putts nodig van een meter of 8 en kreeg de bal er gewoon niet in. Het putten is lastig op deze greens, die erg zacht en hobbelig zijn, maar een vier-putt mag nooit en is echt slecht', zei Luiten.

Op de korte eerste hole van de baan bij Mexico City wist Luiten dankzij een goede up-and-down een birdie te maken. Op de volgende hole was hij die gewonnen slag weer kwijt. 'Mijn sandwedge was niet scherp en de bal vloog veel verder over de green dan ik had gepland. Vanaf een meter mis ik mijn putt voor par. Vervolgens maak ik alleen maar parren omdat ik mijn ijzers niet dichtbij de vlag kreeg. Langere putts maken op deze greens is er lastig. Morgen moeten de ijzers beter en moet ik de fouten op de green thuis laten', aldus Luiten die vrijdag om 18:37 uur Nederlandse tijd aan zijn tweede ronde begint.

De beste golfer van Nederland mag deze week aantreden in het sterk bezette toernooi dankzij zijn 9de plaats in de Race to Dubai die hij te danken heeft aan zijn 6de zege op de European Tour. Het veld bestaat uit slechts 64 spelers en er is geen cut. Het prijzengeld bedraagt 10 miljoen dollar.

Oosthuizen uitstekend

Na een vrij lange winterslaap in Zuid-Afrika is Louis Oosthuizen weer actief op de PGA Tour. Vorige week werd de majorwinnaar 24ste in de Honda Classic en de Zuid-Afrikaan lijkt zijn goede spel mee te hebben genomen naar Mexico. 'Ik heb op dit moment erg veel vertrouwen in de driver', zei Oosthuizen. 'Ik sla een fijne kleine cut. Ik mik gewoon een klein beetje op links en swing er vervolgens rustig op los', aldus de 35-jarige professional.

Een groepje van drie - Xander Schauffele, Chris Paisley en Shubhankar Sharma - staan op -6 en volgen Oosthuizen op een slag. Kiradech Aphirbarnrat en Rafa Cabrera Bello noteerden een 66 (-5).

Wat deed de top-5 van de wereldranglijst op dag 1 van het Mexico Championship?

Speler
Score
1. Dustin Johnson
 -2
2. Jon Rahm
-4
3. Justin Thomas
+1
4. Jordan Spieth
-1
5. Justin Rose 
PAR

Leaderboard.

Voorbeschouwing: Luiten op 2300 meter in Mexico.

De statistieken laten zien dat Luiten donderdag van tee tot green beter was dan gemiddeld. Op de greens liet de Nederlander meer dan twee slagen liggen (ten opzichte van het gemiddelde van het veld):

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Alle hoogtepunten van dag 1 in Mexico City:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}