Luiten op 2300 meter in Mexico

28 februari 2018 Redactie GOLF.NL
In het bovenstaande filmpje vertelt Joost over de ongewone omstandigheden waar de spelers deze week in het WGC-Mexico Championship mee te maken krijgen. Hoe zit dit precies?

Het WGC van deze week wordt gespeeld op de Club de Golf Chapultepec, in de buurt van Mexico-Stad. De Mexicaanse baan is de hoogstgelegen baan in de geschiedenis van zowel de European als de PGA Tour. Het Joburg Open en de Omega European Masters worden op respectievelijk 1.830 en 1.500 meter boven zeeniveau gespeeld, maar dit komt niet in de buurt van de hoogte deze week.

Door de grote hoogte waarop de baan gelegen is - het hoogste punt van de baan bevindt zich op bijna 2.400 meter boven zeeniveau - is de luchtdruk een stuk lager dan de pro’s gewend zijn. Hierdoor wordt de bal een stuk beter gedragen, wat resulteert in verdere slagen. Afhankelijk van de club die gebruikt wordt, kan dit een aanzienlijk percentage schelen in afstand.

Omdat de omstandigheden voor de meeste spelers erg ongewoon zijn, maakt vrijwel iedereen deze week extra intensief gebruik van TrackMan. Niemand heeft namelijk enige indicatie hoe ver de bal precies zal vliegen. 'Ik ben er zeker van dat dit voor TrackMan de beste week van het jaar wordt. Als je naar de range kijkt, zie je dat vrijwel alle spelers ermee staan te oefenen, gewoon om maar enigszins een beeld te krijgen', aldus nummer 3 van de wereld Justin Thomas, in aanloop naar het toernooi.

Lees in de rubriek Wie speelt waar meer over het toernooi.



}